Vrtić u Navalinu započet 2012. godine biće uskoro završen

Rekonstrukcija objekta Predškolske ustanove „Vukica Mitrović“ u Navalinu, ovih dana se privodi kraju.

 

Radovi se, sa oko 3 miliona 900 hiljada dinara, finansiraju iz gradskog budžeta, a izvodi ih GP „Lenos“ iz Leskovca. Uređenje ruiniranog i dotrajalog objekta počelo je 2012-te, ali se sa realizacijom projekta stalo već decembra iste godine zbog nedostatka dokumentacije, jer je prethodna vlast i to, kao i sve ostalo, radila bez papira, izjavio je gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, koji je danas posetio Navalin.

Nakon pribavljanja neophodne dokumentacije, pre mesec dana se nastavilo sa rekonstrukcijom zgrade. Preostali su još unutrašnji radovi u objektu, postavljanje laminata, za šta je potrebno još 500-600 hiljada dinara, objasnio je gradonačelnik. Nakon toga ćemo ograditi i urediti školsko dvorište i izdvojiti još par miliona za uređenje same školske zgrade, koja se sada bitno razlikuje od već uređenog objekta predškolske ustanove, rekao je Cvetanović.

Milenko Milenković, direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju u Leskovcu, koja vrši stručni nadzor nad projektom, potvrdio je da je realizacija ovog ugovora pri samom kraju.

Imamo nameru da čitav kompleks u školskom dvorištu revitalizujemo. Postaviće se ograda i mobilijari, obaviti radovi na instalacijama vodovoda i kanalizacije, a u drugoj polovini godine planira se i rekonstrukcija školskog objekta, s obzirom na to da ga treba zaštititi od daljeg propadanja, izjavio je Milenković.

Čitav kompleks, prema najavama, biće gotov do početka naredne školske godine.

A. Jovanović / S. Stamenković

Check Also

Leskovac u jednom danu bogatiji za tri devojčice i četiri dečaka

U porodilištu Opšte bolnice Leskovac u prethodna 24 časa rođeno je sedam beba. Leskovac je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *