Očišćena divlja deponija u centru sela Navalin

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Gradska uprava za zaštitu životne redine, u saradnji sa gradskim komunalnim preduzećima, danas je organizovala čišćenje javne površine u Navalinu.

Ova površina, u samom centru sela, do sada nije služila ničemu drugom, osim za bacanje smeća i gomilanje otpada. Sada ćemo, zahvaljujući lokalnoj samoupravi, moći da joj vratimo urbani izgled, rekao je predsednik Mesne zajednice Navalin, Srđan Stojanović.

On je dodao da se do sada niko nije toliko zalagao za uređenje Navalina i stvaranje boljih uslova za život meštana, kao ova lokalna vlast.

Uvek smo bili negde na margini, dolazili su, obećavali, i sve se završavalo na tome. Sada smo, u kratkom vremenskom roku, uredili objekat predškolske ustanove, radovi se obavljaju i oko škole, postavlja se mobilijar, poravnali smo puteve i učinili ih prohodnim za vozila i mehanizaciju, objasnio je Stojanović.

Načelnica Gradske uprave za zaštitu životna sredine, Bobana Stošić, najavila je da će, na mestu sadašnje deponije, u narednom periodu biti uređen park. U ovom selu živi oko 900 stanovnika i veliki broj dece koja do sada nisu imala mesta za igru i okupljanje, objasnila je.

Kako bi ovakve lokacije dobile drugu namenu, ona je i ovog puta apelovala na građane da smeće odlažu na za to predviđena mesta, i da će, ukoliko bude potrebno, biti postavljeno još kontejnera.

A. Jovanović / S. Stamenković

Check Also

Novi trotoari na delu Bojničkog puta na izlazu iz Leskovca

Radovi na relaciji između grada Leskovca i opštine Bojnik, odnosno na državnom putu IIa reda, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *