hotel bell

VRŠNJAČKO NASILJE Roditelji, da li znate šta je Vaše dete danas radilo u školi ?

Vršnjačko nasilje je u porastu, i to je nešto što je opšte poznato. Dnevnik Juga pokreće serijal tekstova o ovoj temi koja je, na žalost, postala deo svakodnevnice velikog broja ljudi.

 

Dnevnik Juga će preneti svedočanstva o ponašanju dece u školi, pokušajima da se problemi reše, ali i o ponašanju roditelja od onih koji se uključe u reševanje problema, do onih (a to nije mali broj) koji čak ne žele ni da dođu u školu na poziv učitelja, razrednog starešine ili psihologa. Rešavanje ovog problema nemoguće je bez učešća roditelja, ali nisu svi roditelji zainteresovani za rešavanje tih problema.

Pre nego što počnemo priču o tome kako je teško vreme, kako su krivi Vučić, Tadić, Koštunica, Milošević, učitelji, nastavnici, mediji i ko zna ko još, postavimo sebi pitanje: šta je moje dete danas radilo u školi ? Za početak u školi. jer to je institucija u kojoj i od druih možemo da saznamo odgovor na ovo pitanje.

Posledice vršnjačkog nasilja su užasne. Od onih najstrašnijih o kojima svakodnevno čitamo u medijima, do onih manje vidljivih i primetnih koje naša deca nose u sebi i koja ostaju deo njihove psihe čitav život.

Ovo je inicijalni, prvi u nizu tekstova u okviru serijala koji pokrećemo na temu vršnjačkog nasilja. U okviru serijala svake nedelje ćemo objavljivati razgovore sa psiholozima, socijalnim radnicima, nastavnicima, učiteljima, ali i roditeljima dece koja su bile žrtve nasilja.

Pozivamo sve naše čitaoce da se uključe, da nam pošalju svoje predlog, ideje, da se jave i ispričaju svoju stranu priče. Kontaktirajte nas na mejl dnevnikjuga@gmail.com ili porukom na Facebook stranici.

„Protiv mraka žmurenje ne pomaže“ bila je jedna od parola studentskog protesta pre 20 godina. Problem vršnjačkog nasilja neće nestati sam od sebe. Neće prestati da postoji ako prestanemo da pričamo o tome. Moramo da se suočimo sa tim. I da uradimo sve da takvo ponašanje iskorenimo.

Srđan Stamenković

Check Also

Leskovčani vodili 15 razlike, Zemunci na kraju slavili

Košarkaši Zdravlja poraženi su večeras u Leskovcu u duelu sa ekipom Mladosti MaxBet rezultatom 85:92 …

Оставите одговор