Vredna donacija za Udruženje slepih i slabovidih i ŠOSO 11. oktobar

Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, uručio je danas u sedištu grada Leskovca opremu Udruženju slepih i slabovidih osoba i ŠOSO 11. oktobar u vrednosti od 40.000 evra.

Predsednik Skupštine Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga i predsednik Privremenog organa grada leskovca, Goran Cvetanović kazao je ovom prilikom da je cilj lokalne samouprave briga o svim ljudima.

„Danas smo ovde da udruženju Slepih i slabovidih i školi 11. oktobar uručimo opremu koja je prilagođena za njihov rad i funkcionisanje – monitor i laptop za slepe osobe, štampač za Brajevu azbuku, tastaturu sa ekstra velikim karakterima i tastaturu sa obojenim i velikim tasterima, brojne softvere, kompjutere i mnogo toga drugog. Naš cilj je, da u što većoj meri pomognemo našim sugrađanima i podignemo svest o prepoznavanju i vrednovanju raznolikosti, razumevanju i učenju iz iskustava ljudi koji žive sa invaliditetom i svakodnevnu misiju stvaranja društva jednakih prava za sve – kazao je Cvetanović.

Dragana Belenzada, direktor Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, rekla je da ovaj projekat namenjen osobama sa posebnim potrebama.

“Jako je važana održivost projekta, a ovaj projekat jeste održiv jer će oprema stići do ciljne grupe koja je namenjena, da unapredi njihove poslovne sposobnosti i olakša edukaciju na svim poljima – kazala je Belenzada

Alen Husić, predsednik Udruženja slepih i slabovidih, zahvalio se predsedniku Cvetanoviću na donaciji, jer je donacija poslednja reč tehnologije, pogotovo u tehnologijama koje treba da potpomognu i olakšaju učenje, sticanje novih znanja, za slepa i slabovida lica.

Direktor ŠOSO 11. oktobar Miodrag Jovanović rekao je da je ovo još jedna donacija koja je upućena od strane Grada i Centra, koja će naći primenu kod učenika i profesora ove škole i dodao da je od strane Grada uređeno školsko dvorište, ograđeno je školsko dvorište, igralište za preventivno korektivne vežbe, urađena je senzorna soba, guseničar…

Check Also

Benzin skuplji za dva dinara

U narednih sedam dana, od danas, 12. aprila, do 19. aprila, očekuje se povećanje cena …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *