Vredna donacija od 130 knjiga, Romskoj hrišćanskoj crkvi

Grad Leskovac u saradnji sa Narodnom bibliotekom, darivao je danas 130 knjiga Romskoj hrišćanskoj crkvi.

Ova akcija organizovana je povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga, a tim povodom direktorka Narodne biblioteke Vesna Ilić, kazala je da se radi o dvojezičnim knjigama kako za decu tako i za odrasle.

“Knjige koje smo danas doneli, kao poklon su publikacije na srpskom jeziku i dvojezične publikacije, dečje književnosti i zaista se zahvaljujem svim našim građanima koji su donirali knjige. Fond u biblioteci sadrži preko 100 publikacija na romskom jeziku, one su i dvojezične, imamo gramatiku, poeziju, romane i razne zanimljive sadržaje na srpskom i romskom jeziku. Iskoristila bih ovu priliku da pozovem sve zainteresovane da se odazovu našem pozivu za učlanjenje koje je besplatno već deset godina – kazala je direktorka Ilić.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, iskoristio je ovu posetu da najavi isplatu zaostalih potraživanja prema ovoj verskoj zajednici kao i najavu novih ličnih donacija.

„Prošle godine je Grad Leskovac za uređenje crkve uplatio dva miliona dinara, očekujemo da u toku februara meseca uplatimo još tri miliona dinara i da i taj deo realizujemo, kao što smo obećali. Vidimo da je sve urađeno sa mnogo ljubavi i mnogo pažnje, radi se punim intenzitetom i najmanje što smo mogli da učinimo jeste ovo što smo uradili – kazao je Cvetanović koji je dodao da će do njegovog rođendana, do 11. marta biti isporučena kuhinja, koja će biti njegova lična donacija.

Check Also

Benzin skuplji za dva dinara

U narednih sedam dana, od danas, 12. aprila, do 19. aprila, očekuje se povećanje cena …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *