hotel bell

Vredna donacija leskovačkoj Opštoj bolnici: Posteljine, benkice i spavaćice za odeljnje ginekologije

Leskovačkoj Opštoj Bolnici, tačnije odeljenju Ginekologije, danas je uručena vredna donacija u iznosu od 10.000 evra, koja se sastoji od posetljina, spavaćica i bebi benkica a koje je ovoj ustanovi zdravlja, doniralo udurženje „28. jun“ u okviru projekta Donacija ljubavi.

„Naš cilj je osnaživanja žena na Zapadnom Balkanu. Povodom obeležavanja desetogodišnjice postojanja, pažljivo smo isplanirali projekat koji je neizmerno važan svima, ne samo ženama — projekt Donacija Ljubavi.⁣⁣Ovom inicijativom želimo da skrenemo pažnju na jedan od najljepših trenutaka u životu: kada se rodi beba i kada žena postane majka. Svesni teških uslova u porodilištima širom Srbije i regiona, težimo ka tome da poboljšamo kvalitet usluge tokom boravka majki i novorođenčadi u najzapuštenijim bolnicama.⁣⁣Verujemo da je ovaj projekt samo početak većeg pokreta za podizanje svesti, koji će dovesti do veće sigurnosti i poštovanja prema majkama i njihovim bebama. U toku meseca Marta, koji se preklapa sa Međunarodnim danom žena, tražimo i javne i korporativne donacije kako bismo ostvarili zajednički cilj poboljšanja porodilišta u Srbiji – kazala je na današnjoj konferenciji Milana Vasić predstavnica organizacije 28. jun.

„Ova donacija nama puno znači, i volela bih da ih bude više. Ovom prilikom apelujem na sve korporacije koje su u mogućnosti da doniraju, da to i učine, a sve kako bismo ženama omogućili humane uslove posle poroda. Odeljenju Ginekologije je potrebno sve od posteljina do spavaćica, pelena, a ovom donacijom mi smo načinili prvi korak, odnosno dobili smo početnu pomoć koja će majkama mnogo značiti – kazala je doktorka Dragana Mitić Kocić.

Check Also

EKONOMSKA ŠKOLA: Prvi uspešan korak u karijeri – Kako se najbolje pripremiti za razgovor sa poslodavcem

U centru za stručno usavršavanje u obrazovanju danas je organizovana ugledna aktivnosti i panel diskusija …

Оставите одговор