Home / DOGAĐAJI / Ekipa filma „Bilo jednom u Srbiji“: S nestrpljenjem očekujemo večerašnju premijeru filma u Leskovcu
hotel bell

Ekipa filma „Bilo jednom u Srbiji“: S nestrpljenjem očekujemo večerašnju premijeru filma u Leskovcu

Leskovčane večaras očekuje premijera filma“Bilo jednom u Srbiji“ čija se radnja odvija u starom Leskovcu i koja pored svih socio- ekonomskih aspekata prati i ljubav dvoje mladih.

Tim povodom u Svečanoj sali grada Leskovca organizovan je prijem za ekipu filma „Bilo jednom u Srbiji“.

„Premijera je večeras, i uzbuđeni smo što će upravo Leskovčani biti prvi kritičari filma. Ako se Vama dopadne dopašće se celom svetu – poručio je producent Zvonimir Šimunec.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, nije krio zadovoljstvo što će film u kojem je uloženo mnogo truda, rada i napora konačno ugledati svetlost dana.

„Večeras će oživeti duh starog Leskovca, Mali Mančester. Period kada je Leskovac bio gigant, a čiju istoriju mi i danas sledimo. Radimo na tome da Leskovac postigne uspehe u ovom savremenom i modernom svetu. Mislim da smo na dobrom putu – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Govoreći o svojoj ulozi u filmu Leskovčanka, Sloboda Mićalović kazala je da je njoj bilo lakše da se snađe sa dijalektom u odnosu na svoje kolege, ali i da je zadovoljna kako je oživljen duh starog grada i vremenea koja ona kao dete pamti.

„Bilo mi je jako interesantno da vidim kako nas moji kolege iz Beograda doživljavaju.Film je upravo uspeo da oživi taj naš duh po čemu smo prepoznatljivi ovde; kako uvek dočekamo goste ali ono što je važno je ćete posle filma biti jako ponosni na svoj grad. Ovaj film će omogućiti Leskovčanima da budu prepoznatljivi širom zemlje ali i van – istakla je Mićalovićeva.

Reditelj filma Petar Ristovski poručio je gledaocima da bi najradosniji bio kada bi im ovaj fim vratio veru u život.

„Jako sam uzbuđen i još ne mogu da verujem da je to, to. U Leskovcu sam na premijeri, srećan sam, a kao da nisam tu. Osećanja su pomešana i najviše bih voleo kada bi gledaoci posle ovog filma dobili motivaciju za život – kazao je Ristovski.

Projekcije filma posle Leskovca organizovaće se po celoj Srbiji, a najavljena je i serija koja će biti emitovana na RTS-u, i koja će imati osam epizoda.

Check Also

Gradski odbor Nove DSS poziva građane da se pridruže šetnji koju u petak u Leskovcu, organizuje Srpska pravoslavna crkva i podrže hrišćanske i porodične vrednosti

Gradski odbor Nove Demokratske stranke Srbije podržao je porodičnu šetnju najavljenu za petak u Leskovcu. …

Оставите одговор