Početna / DOGAĐAJI / Vožnjom rolera i bicikle učenici osnovnih škola proverili svoje znanje o bezbednom učešću u saobraćaju

Vožnjom rolera i bicikle učenici osnovnih škola proverili svoje znanje o bezbednom učešću u saobraćaju

U gradskom parku u Leskovcu danas je održana pokazna vežba za učenike osnovnih škola od 5 do 8 razreda, kao završna faza projekta  „Bezbedno kroz saobraćaj“. 

“Okupili smo se danas, kako bismo pokazali šta smo naučili kada je reč o bezbednom ponašanju u saobraćaju. Ovo je ujedno i završna faza projekta “Bezbedno kroz saobraćaj” koji su realizovani učenici Đačkog parlamenta TŠ “Rade Metalac” u saradnji sa Sekcijom za bezbednost saobraćaja. Današnja pokazna vežba ogleda se u prikazivanju ispravnog učešće u saobraćaju, sa prevoznim sredstvima koja koristi ciljna grupa mladih, a to su bicikla i roleri, a održava se na improvizovanom poligonu u gradskom parku. Đaci će danas voziti bicikle i rolere i biti u realnim uslovima učesnici u saobraćaju, pri čemu će primenjivati znanje koje je stečeno na predavanju iz prva dva segmenta projekta – istakla je ovom prilikom Biljana Janjić članica đačkog parlamenta TŠ “Rade Metalac”.

Direktor ove škole Danko Danković istakao je ovom prilikom da TŠ „Rade Metalac“ ima predmete koje mlade uče o bezbednom ponašanju u saobraćaju i da je ovaj projekat zapravo provera teorijski stečenog znanja.

“Tehnička škola Rade Metalac ima četiri obrazovna profila u kojima učenike kroz redovne nastavne planove i programe učimo bezbednosti saobraćaja. Pored toga u školi par godina kao vannastavna aktivnost postoji Sekcija za bezbednost saobraćaja. Svoje znanje stečeno na redovnoj nastavi i u sekciji učenici nesebično dele sa svojim mlađim drugarima jer su oni najslabiji i  najranjiviji,  kada se radi o bezbednosti u saobraćaju. Projekat “Bezbedno kroz saobraćaj” za cilj ima unapređenje saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja, učenika osnovnih škola koji su danas imali priliku da kroz predavanja, prezentacije i kvizove, čuju koji su to faktori koji utiču na nastanak saobraćajnih nezgoda, koja su rizična ponašanja u saobraćaju i koje su najčešće greške i zablude kod mladih kada postanu vozači. Ovom aktivnošću dajemo svoj doprinos u pravovremenoj  edukaciji mladih, kako da se bezbedno ponašaju u saobraćaju, a sve sa ciljem da se smanji broj dece koja stradaju u saobraćajnim nezgodama. Veliku zahvalnost za ovaj  projekat dugujemo gradu Leskovcu kao i Kancelariji za mlade koji su finansijski podržali ovaj projekat  – kazao je Danko Danković direktor Tehničke škole Rade Metalac.

Učešće u ovoj završnoj aktivnosti uzelo je 8 gradskih osnovnih škola sa oko 200 đaka.

Pogledaj takodje

FOTO PRIČA: Lepa Brena održala koncert za pamćenje u Vranju

U okviru manifestacije „Dani Vranja 2019“ sinoć je pred vranjskom publikom nastupila Lepa Brena. Više …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *