hotel bell

Vožnja kvadova i moto kros u Manojlovcu i na obroncima Babičke gore i Stare planine

U Manojlovcu je u subotu i nedelju održan skup – Vožnja kvadova i moto kros motora u organizaciji Moto Tima Gorski princ i Moto Tima iz Vlasotinca, a obuhvatilo je vožnju obroncima Babičke gore i Stare planine.

Nakon skupa učesnika i zajedničkog doručka u Lovačkom domu u Manojlovcu, održana je mala svečanost doborodošlice.

Dešavanje je posetio i gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

„Leskovac je grad koji može da se pohvali bogatom ponudom kvalitetnih i zanimljivih događaja za svačiji ukus. Lokalna samouprava uvek podržava nove ideje koje naš grad promovišu u najboljem mogućem svetlu. Zato se nismo dvoumili da podržimo i ovaj skup – vožnja kvadova i moto kros motora, koji se po prvi put održava u gradu na Veternici u organizaciji Moto Tima Gorski princ iz Manojlovca i Moto Tima Vlasotince. Manojlovački kraj, posebno sela Donja Slatina i Biljanica poznata su kao mesta iz kojih se porodice retko iseljavaju tako da u njima, hvala Bogu, ima i dosta dece. Prošle godine smo, prevashodno zbog učenika koji idu pešaka iz Biljanice i Donje Slatine u Manojlovce gde pohađaju nastavu, osvetlili most na Južnoj Moravi i nadvožnjak preko auto-puta, i taj projekat je bio vredan 3,3 miliona dinara. Prvog septembra obišli smo prvake škole u Manojlovcu, uručili im rančeve i poželeli mnogo uspeha u školovanju i srećan polazak u školu koja je dobila potpuno novo ruho, stolaroju, igralište, i ponos je manojlovačkog kraja. Samo u toku septembra uložili smo 8,5 miliona dinara,“ – i dodao da je uređen put od mosta do Gornje Slatine sa 15,6 miliona dinara, i izgrađena atmosferska kanalizacija u Manojlovcu sa 2,2 miliona dinara – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović i najavio da će grad Leskovac od naredne godine finansirati održavanje ovog skupa.

Vitomir Petković, predsednik Moto Tima Gorski princ iz Manojlovca i organzator skupa, zahvalio se svima na prisustvu i podršci, i Lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Cvetanoviću i rekao, poželeo dobrodošlicu na prvu enduro vožnju:

„Imamo u planu da organizujemo i prvu enduro trku, kao i izgradnju motokros staze koja će biti sa druge strane nadvožnjaka, to ćemo raditi usputno kako nam finansije dozvoljavaju. Potrudili smo se da sve bude kako treba ali pošto prvi put organizujemo ovako nešto ne zamerite ako bude bilo nekih propusta, svakako i ako ih bude bilo želimo da nam skrenete pažnju kako bismo to sledeće godine ispravili.“

Petković se zahvalio svim sponzorima, a gradonačelnik je dao ličnu donaciju za održavanje današnjeg skupa.

Check Also

Priprema se isplata za srednjoškolce: 809 učenika iz Vlasotinca dobija jednokratnu pomoć od 10.000 dinara

Privremeni organ opštine Vlasotince doneo je odluku o dodeli jednokratne novčane pomoći učenicima srednjih škola …

Оставите одговор