Početna / DRUŠTVO / Vojska Srbije pomaže u dezinfekciji najfrekventnijih ulica i prilaza bolnici, domu zdravlja i ambulantama
hotel bell

Vojska Srbije pomaže u dezinfekciji najfrekventnijih ulica i prilaza bolnici, domu zdravlja i ambulantama

Vojska Republike Srbije, pripadnici Odeljenja atomsko-biološko-hemijske odbrane iz Kruševca, počeli su danas sa dezinfikcijom leskovačkih ulica, oko Doma zdravlja, kruga Opšte bolnice Leskovac, kao i kasarne u Sinkovcu i drugih frekvnetnih mesta, radi suzbijanja i sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19, a za ove namene Vojska je pomogla lokalnoj samoupravi sa dve cisterne rastvora natrijum hipohlorita za dezinfekciju javnih površina.

„Pomoć pristiže sa svih strana. Mnogo pojedinaca, društveno odgovornih kompanija, i inostranih prijatelja pomogli su Srbiju i Leskovac. Danas smo ovde jer je svoj doprinos dala i Vojska Republike Srbije. Naš narod i vojska uvek su bili spojeni jakom, neraskidivom vezom. Vojska je ta koja je branila i bila uz narod, uvek bila na braniku odbrane. I kada smo napadnuti i kada nam prete prirodne nepogode, i sada kada se borimo protiv pošasti koja hara čitavim svetom. Danas su sa nama pripadnici 246. jedinice bataljona ABHO iz Kruševca koji će izvršiti dezinfekciju kasarne u Sinkovcu i dela našeg grada, oko Doma zdravlja, kruga leskovačke bolnice i mesta gde je najveća frekvencija ljudi koji su ili oboleli ili se sumnja da su oboleli od zarazne bolesti COVID-19. Za te namene stigne su dve cisterne rastvora natrijum hipohlorita i ovom prilikom gospodinu Filipoviću zahvaljujem na angažovanju i pomoći – kazao je gradonečelnik Leskovca, Goran Cvetanović.

Javno komunalno preduzeće „Komunalac“ pružilo je Vojsci logističku podršku i istovremeno radilo dezinfekciju svojom mehanizacijom.

Pogledaj takodje

Odbornici „Za Leskovac zajedno“ o prostorijama, zagađenju vazduha i saniranju posledica poplava

Odbornička grupa „Za Leskovac zajedno“ održaja je danas konferenciju za medije na kojoj je istaknuto …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *