Home / DRUŠTVO / Vojnici u leskovačkoj kasarni „Vojvoda Petar Bojović“ pokazali svoju osposobljenost i obučenost
hotel bell

Vojnici u leskovačkoj kasarni „Vojvoda Petar Bojović“ pokazali svoju osposobljenost i obučenost

Foto:MOiVS


Na poligonima i vežbalištima Vojske Srbije u Somboru, Valjevu i Leskovcu realizovana je provera osnovne individualne obučenosti vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „decembar 2021“.

Cilj provere je da se utvrdi da li su vojnici osposobljeni za samostalno izvršavanje taktičkih radnji i postupaka na bojištu, pravilno rukovanje naoružanjem i vojnom opremom i obavljanje dužnosti organa unutrašnje i službe obezbeđenja objekata, za šta su se u prethodnih šest nedelja teoretski i praktično obučavali.

Na dvodnevnom ispitu individualne osposobljenosti vojnici su rešavali zadatake iz taktičke obuke, pokazali praktična znanja i veštine u rukovanju različitim vrstama pešadijskog naoružanja, strojevu obučenost i pripremljenost za obavljanje stražarske službe, a prethodno su uspešno položili test fizičke pripremljenosti.

Odlični i vrlodobri rezultati na proveri govore o izuzetnoj motivisanosti i posvećenosti vojnika na služenju vojnog roka i visokom kvalitetu obuke realizovane u centrima Komande za obuku.

Vojnike sada očekuje šestonedeljna specijalistička obuka, tokom koje će se osposobljavati za svoje vojnoevidencione specijalnosti, a potom će biti raspoređeni u jedinice Vojske Srbije do kraja služenja vojnog roka.

Check Also

Mateja Trajković učenik škole „Rade Metalac“ uz pomoć novog alata, vršiće popravke i održavanje električnih uređaja, u domovima u Bojniku i Leskovcu

Sandra Gerginov, Mateja Trajković i Teodora Šuleić, učenici srednjih stručnih škola iz Vranja, Leskovca i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.