Početna / DOGAĐAJI / Vojnici, policajci i vatrogasci predstavili deci svoje profesije
Dionis Restoran Leskovac

Vojnici, policajci i vatrogasci predstavili deci svoje profesije

U Narodnoj biblioteci „Radoje Domanović“ danas je održana interaktivna literarno-likovna radionica za decu pod nazivom „Moj superheroj“.

Radionica je organizovana u saradnji sa Vojskom Srbije, Ministarstvom odbrane, Policijskom upravom Leskovac i Vatrogasnom spasilačkom jedinicom Leskovac.

„Ovo je jedna u nizu radionica koje se organizuju u okviru ciklusa „Leto u Biblioteci“ i obuhvata upoznavanje, druženje i zajedničko stvaranje dece sa vojnicima, policajcima i vatrogascima. Deca će danas imati priliku da pitaju predstavnike ovih službi, sve što ih zanima i što žele da saznaju o poslu vojnika, policajca, spasioca, i da se po prvi put upoznaju sa izvršnim organima vlasti, a sa kojima se se susreli do sada samo u crtaćima- kazala je Nadica Stojanović diplomirani bibliotekar, kulturno – naučnog programa.

Direktorka Narodne biblioteke, Vesna Ilić iskoristila je ovu priliku da najavi festival „Umetnik iz školske klupe“ koji će se po prvi put organzovati u ovoj ustanovi.

„Projekat „Festival dečijeg stvaralaštva“ koji smo dobili putem konkursa Ministarstva kulture i informisanja pod nazivom „Umetnik iz školske klupe“ organizovaće se po prvi put u leskovačkoj Biblioteci i sadržaće 2 segmenta: konkursni i radioničarski. Prvi deo festivala biće konkursni podrazumevaće podsticaj stvaralaštva i takmičarski duh dece i omladine. Prvi konkurs je na temu „Knjiga na filmskoj traci“ gde će se deca izraziti putem snimanja kratkog trejlera. Drugi konkurs biće na temu „Čuj me svete“ gde će se deca izraziti u pisanoj formi. Treći konkurs biće na temu „Čuj me svete“ gde će se deca izraziti kroz različite likovne tehnike. Sva tri konkursa biće organizovana za učenike osnovnih i srednjih škola. Tom prilikom dodeliće se nagrade za individualni i grupni rad. Učešće na festivalu mogu uzeti sva deca predškolskog uzrasta, učenici osnovnih i srednjih škola, na teritoriji grada Leskovca i okoline kao i učenici Jablaničkog okruga i Republike Srbije – istakla je direktorka Ilić.

Projekat „Festival dečijeg stvaralaštva“ finasira Ministarstvo kulture i informisanja, a njegova vrednost 250.000 dinara.

Pogledaj takodje

U Leskovcu 16 novoobolelih, novi slučajevi i u Vlasotincu, Lebanu i Medveđi – Među zaraženima i dvoje dece do 5 godina

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Leskovac od jutros, u Jablaničkom okrugu zabeležen je novi …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *