Home / DOGAĐAJI / Vojinica dočekala početak rekonstrukcije puta
hotel bell

Vojinica dočekala početak rekonstrukcije puta

Po prvom ugovoru, radiće se oko 850 metara kolovoza od 2.700 metara puta, koliko Vojinicu deli od Oraovice, a naredne godine očekuje se da čitava trasa bude završena

Gotovo u neverici, meštani Vojinice, jednog od osam zaselaka Oraovice, gledaju kako putari u pratnji teške mehanizacije pripremaju prve metre kolovoza za nasipanje.

– Mi smo domaćini, ne dozvoljavamo da nam put postrada kao sada. Redovno ga punimo šljunkom, ali ga svaka kiša odnese i opet smo na istom. Bilo je i nasipanja šljunkom i grebanim asfaltom, ali ovo što grad sada započinje je prava, ozbiljna rekonstrukcija, kaže Dragan Đokić i dodaje:

– Ovo je selo iz koga se ne odlazi. Ima 60 domaćinstava i 60-oro dece. Mladi ostaju na svojim ognjištima i uglavnom iz svake kuće po jedan radi u Grdelici ili Leskovcu. Mi ovde volimo da živimo, i sami ste rekli da je priroda lepa, čist vazduh. Najveći broj ljudi pešači do Oraovice i niko se ne buni. Jeste nam vlast rekonstrukciju puta obećala još pre izbora i nije obećanje ispunila, ali evo sad će početi rešavanje problema. Nama osim puta, ne treba ništa.

Problem puta od Oraovice do Vojinice nije samo dotrajalost i nepostojanost, već i nejednaka širina kolovoza, a u narednih 90 dana, deonica od 850 metara, dobiće potpuno novi izgled:

– Urađen je projekat i pribavljeno rešenje o odobrenju radova, a trenutno se profilišu odvodni jarkovi i postavljaju armirno-betonski cevasti propusti, nakon čega će biti ugrađena dva tampona: od šljunka i tucanika i na kraju, asfaltna košuljica, debljine 7 santimetara, pojasnila je tehnička direktorka JP “Urbanizam i izgradnja“, Ljiljana Mihajlović.

Grad Leskovac izdvaja značajna sredstva za uređenje puteva, kako bi bili moderni i adekvatni za koncentraciju saobraćaja u Leskovcu. Na tom polju se ne zanemaruje nijedan deo teritorije, što potvrđuje i činjenica da se redovno ulaže u infrastrukturu grdeličkog kraja, rekla je pomoćnica gradonačelnika, Jelena Stamenković.

Check Also

U Covid bolnici preminuli pacijenti iz Leskovca i Vlasotinca

U poslednja 24 časa u leskovačkoj Covid bolnici potvrđena su dva smrtna ishoda od posledica …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *