Početna / DRUŠTVO / Voda se povukla, vodostaj Vlasine opao 2 metra, ostala klizišta, odroni i poplavljena dvorištva i njive
Bilbordi

Voda se povukla, vodostaj Vlasine opao 2 metra, ostala klizišta, odroni i poplavljena dvorištva i njive

Vodostaj Vlasine opao je za oko 200cm u odnosu na juče ujtru, za sada ne preti nova opasnost od izlivanja šahti i plavljenja dvorišta i kuća, kažu u Štabu za vanredne situacije opštine Vlasotince.

Vatrogasne ekipe pomažu u ispumpavanju vode iz podruma i garaža u Gložanu. Pojavilo se klizište u Šišavi, ima odrona na putevima, a na putu prema Lopušnji  meštani u saradnji sa radnicima preduzeća AB Kop raščišćavaju drveće sa puta.

Lokalna samouprava obezbedila je smeštaj porodicama iz romskog naselja čije su kuće juče ugrožene vodom.

Što se tiče snabdevanja strujom, ono je normalizovano u većini naseljenih mesta. Na 10-kilovoltnom pravcu Šišava bez struje su samo Gunjetina, Lipovica i Crna Bara. U pravcu Svođe struje nema u Jakovljevu, Jezdinama i delu iznad Gornjeg Gara. U pravcu Manastirište bez struje su u Bistrici i na kraku prema repetitoru. U pravcu prema Orašju struju nema deo od Dadinca prema Gornjoj i Donjoj Lopušnji. Lokalna samouprava formirala je tri komisije za procenu štete na infrastrukturnim, stambenim objektima i poljoprivrednom zemljištu.

Pogledaj takodje

Krizni štab Medveđe kupuje agregate i traži angažovanje dodatnih 10 ekipa Elektrodistribucije

Štab za vanredne situacije Medveđe je na sastanku razmotrio situaciju u Medveđi i doneo nekoliko …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *