Početna / DRUŠTVO / VLASOTINCE: Većina od 7 sela dobila struju, predsednik Petrović očekuje da vrlo brzo svi dobiju struju
hotel bell

VLASOTINCE: Većina od 7 sela dobila struju, predsednik Petrović očekuje da vrlo brzo svi dobiju struju

Žitelji Gunjetine, Ravne Gore, Samarnice, Crne Bare i dela Donje Lopušnje u vlasotinačkoj opštini dobili su struju.

Meštani Gornje Lopušnje snabdevaju se preko agregata, ali kod pojedinih je pokidana niskonaponska mreža, čija je sanacija u toku. Gradište II će dobiti struju u toku noći ili najkasnije sutra ujtru, kažu nadležni.  Deo žitelja Gornjeg Dejana je bez struje zbog prekida na niskonaponskoj mreži. Rešenje tog problema se, takođe, očekuje u toku sutrašnjeg dana. Najveći kvar je na 10-kilovoltnom pravcu Orašje u Donjoj Lopušnji, zbog nepristupačnog terena, ali se očekuje da elektromonteri u vrlo kratkom roku reše i taj problem.

-Situacija na tom terenu je takva da ko nije video ne može ni da pretpostavi do koje mere su uništene i elektromrežaiI priroda. Zahvaljujem vlasotinačkim monterima, ali i ekipama elektromontera iz Bajine Bašte, Leskovca, Pukovca i Bele Palanke, kao i direktorima EPS-a, koji su takođe na terenu i radnicima naših  komunalnih preduzeća Vodovod i Komunalac. Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu – kaže komandant Štaba za vanredne situacije Bratislav Petrović, koji je danima na terenu sa pomenutim ekipama.

Pre tri dana, kada je u Vlasotincu i na terenu u okolini boravila potredsednica Vlade  i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović sa saradnicima, sedam sela je još uvek bilo bez struje.

-U međuvremenu su ekipe pojačane i očekuje se da vrlo brzo svi dobiju električnu energiju – dodaje Petrović.

Pogledaj takodje

U leskovačkoj Covid bolnici 50 pacijenata, 43 na kiseoničkoj potpori

U Covid bolnici u okviru Opšte bolnice Leskovac u prethodna 24 časa nije bilo smrtnih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *