hotel bell

Vlasotince: UKUSI JUGA proslavili mali jubilej

Razgovori sa ljudima na ovakvim manifestacijama uvek dobro dođu da u direktnom kontaktu vidimo gde i kako još možemo da pomognemo, rekla je državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i
vodoprivrede Ivana Popović na otvaranju manifestacije Ukusi juga u Vlasotincu.

Ona je podsetila da je ovu godinu obeležila digitalizacija naše poljoprivrede.

-Druga stvar po čemu je ova godina definitivno prepoznatljiva je rekordan budžet ministarstva. Podigli smo subvencije po hektaru, radilo se na podizanju stočnog fonda, a plaćamo i svaki litar mleka koji se
proizvede – rekla je Popović.

Manifestacija Ukusi juga okupila je peti put male proizvođače hrane i pića i ručno rađenih predmeta iz Jablaničkog okruga, njih 22, u cilju očuvanja tradicije i običaja našeg kraja.

-Ja bih na to dodao da smo osim po dobroj hrani i piću poznati po srdačnosti i gostoljubivosti i da je to ponekad hrana za dušu. Tako smo spojili gostoprimstvo i bogatu trpezu, što je dovoljno da se gosti kod nas dobro osećaju, a da usput vide i sve turističke sadržaje koje naše mesto nudi – rekao je zamenik predsednika opštine Vlasotince, koja je pokrovitelj manifestacije, Vladimir Kocić.

U ime Turističke organizacije, Olivera Cvetković je izrazila zadovoljstvo što se mali, ali značajan jubilej proslavlja u prisustvu predstavnika Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

-To nam govori da je naš rad vidljiv i prepoznat kao nešto dobro – rekla je Cvetković.
Pesmu „Beše si“, na prizrensko-timočkom dijalektu, govorila je autor Jelena Sarić Cvetković. Pesma, koja svedoči o nekadašnjem životu na selu, izazvala je puno emocija kod publike.

Check Also

Kompanija Meridian preko svog sajta i opcije DONIRAJ pomera granice društvene odgovornosti

Teškoće koje nam život nameće često umeju da nas obore, demotivišu, obeshrabre, navedu da pomislimo …

Оставите одговор