Home / DRUŠTVO / Vlasotince postalo centar moto-kros sporta
hotel bell

Vlasotince postalo centar moto-kros sporta

Vlasotince je ove nedelje bilo centar moto-kros sporta u Srbiji jer je 21. novembra na stazi „Jezero“ u Šišavi organizovan završni trening motociklista koji je organizovao Moto-kros tim iz Vlasotinca.

Pored članova moto-kros tima iz Vlasotinca, kojih za sada ima oko dvadesetak, učestvovalo je 35 motociklista iz svih krajeva Srbije, iz Subotice, Novog Sada, Beograda, Kruševca, Vrnjačke Banje, Požarevca, Niša, Blaca, Leskovca, Vranja i jedan takmičar iz Bugarske. Najavljeno je i učešće Gabora Sagmajstera, poznatog srpskog moto-kros takmičara i višestrukog učesnika Dakar relija. Gabor zbog povrede nije mogao da učestvuje u trci, ali je vozio njegov sin Ričard Sagmajster, jedan od naših najuspešnijih takmičara.

U nedelju je na stazi u Šišavi vozio i višestruki prvak Srbije u moto-krosu, Miloš Đorđević iz Vrnjačke Banje.

Na stazi „Jezero“ u nedelju se okupio veliki broj ljubitelja moto-krosa koji su došli da podrže ovaj događaj i uživaju u čarima ovog ekstremnog sporta. Uz odličnu organizaciju trke, ljubitelji moto-krosa su imali priliku da uživaju u vožnji vrhunskih profesionalaca koji se takmiče u ovom ekstremnom sportu, kako na domaćim, tako i na međunarodnim takmičenjima.

Što se tiče vlasotinačkog kluba, njegovi članovi učestvuju na skoro svim takmičenjima širom Srbije u disciplinama „hard enduro“ i „moto-kros trkama“ i beleže sjajne rezultate, o čemu govore i mnogobrojni pehari. Nakon organizovanja pozivnog treninga očekuje se još veći broj članova.

Po rečima Đorđa Stamenkovića, člana Moto-kros tima iz Vlasotinca, reč je o pozivnom treningu pred prolećnu trku kako bi vozači izneli svoje primedbe na stazu. Staza duga 1.400 metara je uređena tako da zadovoljava potrebe za državno prvenstvo i međunarodna takmičenja za koja je dobila licencu i za sada je po uređenosti druga u Srbiji, odmah posle staze Globare u Kruševcu.

„Rezultati i uspeh našeg kluba bi bili sigurno još veći kada bi smo imali podršku lokalne samouprave jer sredstva koja su potrebna za sva ova takmičenja i održavanja same staze obezbeđujemo iz sopstvenih izvora. Zbog toga, Moto-kros tim iz Vlasotinca apeluje na pomoć opštine kako bi smo svi zajedno vratili ovom klubu staru slavu i vinuli ga u sam vrh takmičenja ovog sporta. Nadajući se pozitivnom odgovoru, naši članovi će i dalje vredno trenirati i predstavljati ovaj grad u najboljem mogućem svetlu“, kaže Đorđe Stamenković, član vlasotinačkog Moto-kros tima.

Check Also

Izašao novi dvobroj časopisa Naše stvaranje za 2021. godinu

U izdanju Leskovačkog kulturnog centra izašao je novi dvobroj časopisa Naše stvaranje za 2021. godinu. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *