Home / DOGAĐAJI / Vlasotince: Novčana podrška za prvake i najave daljih ulaganja u škole
hotel bell

Vlasotince: Novčana podrška za prvake i najave daljih ulaganja u škole

Na teritoriji opštine Vlasotince u prvi razred školske 2022/23.godine krenulo je 216 učenika. Najveći broj prvaka krenuo je, očekivano, u dve gradske osnovne škole, „Siniša Janić“ i „8.oktobar“, njih ukupno 163.

U OŠ „Sveti Sava“ u Gložanu, prvi put u školske klupe, selo je 14 – oro dece. Dobrodošlicu su im poželeli najpre stariji drugari, a potom i direktor Dragana Dimitrijević. Lepe želje, ali i dobre vesti u ime lokalne samouprave preneo je član Opštinskog veća zadužen za obrazovanje Aleksandar Jović. On je najavio jednokratnu novčanu podršku, koju će opština dodeliti svakom prvaku, odnosno roditelju ili zakonskom staratelju, u iznosu od 10.000 dinara.

„Procedura je takva da će ta odluka biti doneta na sednici Skupštine opštine krajem septembra i nakon toga će škole biti u obavezi da dostave listu prvaka, sa imenima jednog od roditelja i brojem računa u banci, kako bi novac bio uplaćen do kraja oktobra- rekao je Jović.

On je podsetio da opština Vlasotince godinama ulaže u rekonstrukciju, popravku ili dogradnju školskih objekata, čime stvara bolje uslove za boravak dece u njima. Jović je najavio i da će se ove godine početi sa izradom projektne dokumentacije za rekonstrukciju matične škole u Gložanu i njenih isturenih odeljenja u Batulovcu i Stajkovcu.

-Prvi korak je načinjen. Parcela sa leve strane ulaza u školu je otkupljena i u vlasništvu je opštine. Tu je planirana izgradnja manje fiskulturne sale- dodao je Aleksandar Jović koji je danas posetio i učenike Tehničke škole.

U ovoj školi upisano je sedam odeljenja prvog razreda, a pre nekoliko dana obradovala ih je vest iz resornog ministarstva da im je odobreno i osmo odeljenje, smer električar, na kome je bilo 10 prijavljenih učenika. Direktor Milivoje Đorđevićpoželeo je prvacima i njihovim razrednim starešinama srećan početak nove školske godine, a Jović je dodao da podrška lokalne samouprave neće izostati ni ubuduće.

-Tehnička škola se je u poslednjih šest – sedam godina modernizovala, kako u građevinskom smislu, tako i u edukativnom, pa danas ovde možete birati različite profile koji vam omogućavaju da se brzo zaposlite ili da nastavite školovanje. Svakako ćete dobiti jedan novi dijapazon mogućnosti i što je veoma važno, mnogo prakse koja će vas učiniti konkurentnijim na tržištu rada – poručio je prvacima član Opštinskog veća Aleksandar Jović .

Početak nove školske godine, u svim školama, obeležen je intoniranjem himne „Bože, pravde“.

Check Also

U Jablaničkom okrugu još 30 osoba pozitivno na Koronu u prethodna 24 časa

Zavod za javno zdravlje Leskovac saopštio je najnovije zvanične podatke o kretanju broja pozitivnih na …

Оставите одговор