Početna / DOGAĐAJI / Vlasotinčanin Miloš Mitrović, jedan od najboljih studenata pete godine arhitekture, leti radi kao spasilac na Vlasini

Vlasotinčanin Miloš Mitrović, jedan od najboljih studenata pete godine arhitekture, leti radi kao spasilac na Vlasini

“Znanje je moć” je deviza kojom se vodi Miloš Mitrović, jedan od najboljih studenata pete godine arhitekture Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu. Tokom četiri godine studija iz većine predmeta ima najviše ocene, tako da njegov indeks mahom krase desetke i ima prosek ocena 9.50.

Kao jedan od 25 najboljih studenata na master studijama na Građevinsko-arhitektonskom fakultetru on je nedavno sa kolegama posetio grad Hamburg u Nemačkoj povodom učešća u projektu “Planiranje efikasnog korišćenja resursa u urbanom i društvenom kontekstu, Niš, Srbija: Urbana obnova nasleđenih područja iz socijalističke prošlosti – REP, Niš“. Na ovom projektu su učestvovali i student sa Hafen Siti univerziteta u Hamburgu.

“Kroz učešće u međunarodnom projektu tokom sedmodnevne posete upoznao sam drugu akademsku sredinu, razmenio znanje sa kolegama iz Hamburga, upoznao se sa arhitekturom Nemačke i primerima dobre prakse. Pored toga, stekao sam nova iskustva koja će mi biti od velikog značaja tokom studija i za moj profesionalni razvoj nakon završetka studija”, kaže Miloš Mitrović.

Ova poseta niških studenata arhitekture Nemačkoj je deo projekta koji finansira nemačka Služba za akademsku razmenu.

Tokom dosadašnjih studija Miloš je pored angažovanja u pomenutom projektu učestvovao i na brojnim izložbama na kojima je dobijao nagrade. Jedna od tih nagrada je iz predmeta Unutrašnja arhitektura 2, u okviru koga je njegov rad bio izložen u galeriji Društva arhitekata Niša. Za ovaj rad Miloš je u veoma jakoj konkurenciji dobio priznanje i nagradu za uređenje enterijera suši bar restorana.

Pored toga, njegov rad iz predmeta Urbanizam 5 je bio izložen na 28. Međunarodnom salonu urbanizma u Oficirskom domu u Nišu, na kome su bili izloženi studentski radovi iz cele Srbije. Veliki broj radova Miloša Mitrovića tokom ovih pet godina bili su izloženi na njegovom fakultetu.

“Veoma sam srećan što su moji radovi našli mesto na mnogim izložbama i salonima. To je za mene veliko priznanje i dodatni motiv da budem još požrtvovaniji i bolji u ovome što radim. Obrazovanje je za mene jedna od najvažnijih stvari u životu. Tokom dosadašnjih studija potpuno sam dao sebe obrazovanju i usavršavanju. Arhitektura je za mene veliki izazov i nadam se da će se moja marljivost i predanosti isplatiti i nakon završetka studija”, kaže Miloš Mitrović.

Ovaj mladi budući arhitekta se, pored uspešnih studija, već pet godina za redom brine o bezbednosti kupača na Vlasini jer tokom leta radi kao spasilac na vodi.

Izvor: kcvlasotince.rs

Pogledaj takodje

Osnovna škola „Siniša Janić“ prva u našem okrugu realizuje Erazmus + projekat

Osnovna škola „Siniša Janić“ iz Vlasotinca je prva osnovna škola u Jablaničkom okrugu koja tokom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *