Početna / DRUŠTVO / Vlasotinčani obeležili Dan gimnazije i 140. godina Kosovičke bitke

Vlasotinčani obeležili Dan gimnazije i 140. godina Kosovičke bitke

U galeriji Narodne biblioteke „Desanka Maksimović“ Vlasotinčani su 14. decembra imali priliku da uživaju u priredba gimnazijalaca pod nazivom „U zagrljaju naše majke Srbije“.

Povod za ovu priredbu je obeležavanje Dana gimnazije ali i obeležavanje 140. godišnjice Kosovičke bitke, jednog od najvažnijih datuma u istoriji Vlasotinca. Priredba je izvedena nekako u isto vreme kada su se pre 140 godina odvijale i borbe za konačno oslobođenje naših krajeva od Turaka, uz jasno izraženu želju stanovništva da se pripoje Kneževini Srbiji što je i učinjeno na Berlinskom kongresu 1848. godine.

Priredba koja je izazvala veliko interesovanje Vlasotinčana, što potvrđuje prisutnost mnogobrojne publike, delo je Saše Stankovića, profesora srpskog jezika i književnosti u Gimnaziji „Stevan Jakovljević“. Članovi dramske sekcije su pobrali sve simpatije prisutnih, a dugotrajnim aplauzom publika je nagradila i nastup hora, koji predvodi Igor Ranđelović, prof. muzike. Prisutni su ove večeri imali priliku i da vide izložbu pod istim nazivom, koju čine fotografije iz fonda Zavičajnog odeljenja biblioteke ali i one fotografije koje je za ovu priliku izdvojio Danilo Pejčić, osnivač i priređivač fejsbuk stranice „Vlasotince koje ne bledi“.

U priredbi „U zagrljaju naše majke Srbije“ su učestvovali: Petar Takić, Julija Jovanović, Milan Mitić, Jelena Milosavljević, Danilo Pejčić, Jelena Mladenović, Jelena Petrović, Miljana Icić, Slađan Stojiljković, Dimitrije Mladenović i Marko Bidžić.

Izvor: kcvlasotince.rs

Pogledaj takodje

BRIGA O STARIJIMA: U Gerontološkim centrima širom Srbije posao za 275, u Leskovcu posao za troje ljudi

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije omogućilo je dodatno angažovanje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *