Početna / DRUŠTVO / Vlasotinački vrtići spremni za polazak dece

Vlasotinački vrtići spremni za polazak dece

Četiri objekta Predškolske ustanove „Milka Dimanić“ – dva u samom Vlasotincu, jedan u Prilepcu i jedan u Stajkovcu – danas je dezinfikovala ekipa Zavoda za javno zdravlje Leskovac, kako bi spremni dočekali decu 11.maja, za kada je planiran početak rada vrtića.

„Dezinfekciju mora da obavi ovlašćena kuća i to smo uradili. Od ponedlejka će raditi dva vrtića u samom gradu, Dečja radost i Kolibri, jer za objekte u Stajkovcu i Prilepcu trenutno ne postoji interesovanje roditelja – kaže direktor PU „Milka Dimanić“ Snežana Filipović.

Od 654 deteta koja pohađaju ovu predškolsku ustanovu, roditelji su prijavili 35 mališana koji će od ponedeljka ponovo krenuti u vrtić. Pored uobičajene uniforme, vaspitači će nositi maske i rukavice, a sestre u preventivi, koje rade trijažu dece, nosiće pored ostalog i vizire.

Grupe će biti od petoro dece, stolovi i krevetići biće udaljeni međusobno dva mestra, a na ulazu će stajati dezo barijera. U nizu mera koje se tiču dece su i one da će pre ulaska u vrtić uslediti dezinfekcija ruku, a nakon ulaska pranje ruku.

Štab za vanredne situacije dostavio je predškolskoj ustanovi određenu količinu maski, rukavica, vizira i dezinfekcionih sredstava.

Pogledaj takodje

SRBIJA U RITMU EVROPE: Talentovana deca iz Medveđe predstavljaju Bugarsku na predstojećem takmičenju

U kabinetu predsednika opštine Medveđa organizovan je prijem za decu koja će opštinu Medveđa predstavljati …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *