hotel bell

Vlasotinački Gruner smanjuje broj radnika: Usled velikih poremećaja na globalnom tržištu, preduzece će morati da smanji broj upošljenih

Povodom informacija koje su se pojavile u javnosti o otpuštanju radnika preduzeće GRUNER oglasilo se saopštenjem za javnost koje prenosimo u celosti.

“Preduzeće GRUNER u Vlasotincu posluje 16 godina i namerava da i u daljoj budućnosti ostane u Opštini
Vlasotince i Republici Srbiji. U preduzeću trenutno radi 715 radnika. Usled velikih poremećaja na globalnom tržištu, preduzece će, na žalost, morati da smanji broj upošljenih. Tačan broj za sada nije utvrđen. Iz tog razloga, preduzece će u budžet Republike Srbije vratiti deo novca od subvencija za nova radna mesta, u skladu sa ugovorom i po zakonu Republike Srbije, kako je poslovala i svih ovih godina. Neće biti ostećena ni jedna ugovorna strana, kako Republika Srbija, tako i Opstina Vlasotince.

S obzirom na to da je opredeljenje vlasnika kompanije da i ubuduće radi u Vlasotincu, moguće je da će
doci i do povećanja broja upošljenika, nakon stabilizacije stanja na svetskom tržištu. Da podsetimo, GRUNER je u Vlasotincu aktivan na više polja: do sada je uspešno sproveo tri projekta zapošljavanja, izazovi su nastali kod četvrtog projekta. Sa Tehničkom školom kontinuirano radi na projektu dualnog obrazovanja i adekvatnoj obuci mladjih, koji se već godinama zapošljavaju u GRUNERU, nakon završene srednje škole.

Kompanija je aktivan je član društvene zajednice i pomaže pojedincima i kolektivima u okviru svojih mogućnosti. Podsećamo da kompanija nije mogla da predvidi situaciju na svetskom tržištu kada je sklapala ugovore vezane za broj zaposlenih, ali naglašavamo da je opredeljenje kompanije da i ubuduće nastavi da posluje u Opstini Vlasotince I Republici Srbiji – navodi se u saopštenju.

Check Also

Udruženje “I ja se pitam” organizuje konferenciju “Javne rasprave i učešće građana”

Udruženje „I Ja se Pitam“ organizuje konferenciju „Javne rasprave i učešće građana“ na Vlasinskom jezeru …

Оставите одговор