Početna / HRONIKA / Vlasnici apoteke i preduzeća prodavali lekove bez dozvole
Dionis Restoran Leskovac

Vlasnici apoteke i preduzeća prodavali lekove bez dozvole

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile više koruptivnih krivičnih dela.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena trgovina uhapšeni su Z.S. (1954) odgovorno lice preduzeća „NINI MD“ d.o.o, V.M. (1986) odgovorno lice preduzeća „Zdravlje lek“ d.o.o i D.D. (1968) odgovorno lice apoteke „Nini“, svi iz Niša. Takođe, Z.S. se tereti da je izvršio i krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, a V.M. krivično delo nedozvoljena proizvodnja.

Kako se sumnja Z.S. je bez saglasnosti stečajnog upravnika „NINI MD“, zaključio ugovor kojim je to preduzeće ustupilo svoje dospelo potraživanje od jednog privrednog društva, dužnika u iznosu od 16.859.319 dinara privrednom društvu „Zdravlje lek“.

Sumnja se i da je on pribavio protivpravnu imovinsku korist preduzećima „NINI MD“ i „NINI Ekspert“ u iznosu od 90.262.724 dinara tako što je prodavao toplomere kao i testove za trudnoću koji nisu upisani u Registar medicinskih sredstava.

V.M. se sumnjiči da je bez prethodno pribavljene dozvole nadležnog ministarstva proizveo 155.000 komada leka „Folnak“ radi dalje prodaje. Takođe, on se sumnjiči i da je bez ovlašćenja za bavljenje trgovinom na veliko nadležnog ministarstva, prodavao testove za trudnoću i toplomere, čime je pribavio protivpravnu imovinsku korist preduzeću „Zdravlje lek“ u iznosu od 41.416.141 dinara.

D.D. je osumnjičena da je 2016. godine prodala 37.700 toplomera koji nisu upisani u Registar medicinskih sredstava, kao i da je na ovaj način pribavila protivpravnu imovinsku korist apoteci „NINI“ u iznosu od 46.055.074 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova. Oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Pogledaj takodje

Još 13 osoba preminulo od Korone, 344 novoobolela, 170 ljudi na respiratorima

U poslednja 24 časa preminulo je još 13 osoba da je ukupan broj smrtsnih slučajeva …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *