Home / DRUŠTVO / Visokoškolci iz Leskovca koji studiraju na Univerzitetima širom Srbije otputovali na Zlatibor u okviru projekta „Umrežavanje“
hotel bell

Visokoškolci iz Leskovca koji studiraju na Univerzitetima širom Srbije otputovali na Zlatibor u okviru projekta „Umrežavanje“

Studenti iz Leskovcu koji studiraju na visokoškolskim ustanovama širom Srbije otputovali su danas na Zlatibor u okviru projekta „Umrežavanje“.

Kao i pre dve godine, boravak na Zlatiboru za sve studente je besplatan, a sponzori su kompanije Metalkomerc i livnica Vitko, DCP Hemigal i Kanis

„Umrežavanje“ se organizuje sa ciljem pružanja podrške i mogućnosti studentima iz Leskovca koji studiraju širom Srbije da se umreže i razmenom ideja doprinesu daljem razvoju grada. U odnosu na pre dve godine, broj učesnika je trostruko veći, te je put Zlatibora jutros krenulo 40 studenata sa 18 fakulteta.

Pre polaska, pokretač ove akcije i član Gradskog veća Stefan Kitanović se svim prisutnima obratio i kazao:

– Smatram da mladi kao budući društveni lideri i pokretači ideja moraju da iskoriste svaku priliku za sticanje novih znanja, kontakata i iskustava, a ovo jeste ta prilika. Na trodnevnom skupu na Zlatiboru svoja iskustva će razmenjivati studenti sa različitih fakulteta, medicine, matematike, umetnosti, ekonomije, informatike, prava, političkih nauka, filozofije, bezbednosti, elektronike iz Niša, Prištine, Beograda do Novog Sada. Naša želja je da i u budućnosti realizujmo još mnogo sličnih projekata, zato budite sigurni da će grad na čelu sa gradonačelnikom dr sci. med. Goranom Cvetanovićem uvek naći načina da podrži najbolje, što je za mlade dodatna motivacija da svoje znanje i umeće ulažu u razvoj i za dobrobit Leskovca – rekao je u svom obraćanju studentima pokretaš ove akcije Stefan Kitanović, član Gradskog veća Leskovca.

Student Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu Miljana Stošić je u ime učesnika programa se zahvalila gradonačelniku Leskovca na ukazanoj prilici, kao i Stefanu Kitanoviću, članu Gradskog veća jer razumeju potrebe i interese mladih u Leskovcu.

– Ovo je jedinstvena prilika koju ćemo iskoristiti za razmenjivanje različitih ideja, znanja, i koju ćemo naravno iskoristiti i što se tiče i zabave i kvalitetnog odmora – naglasila je Miljana Stošić.

Check Also

Koliko je Leskovac prihodovao od Roštiljijade?

Ovogodišnji prihod sa turističko privredne manifestacije Roštiljijada iznosi 6 miliona 530 hiljada 304 dinara. Ovo …

Оставите одговор