Početna / DRUŠTVO / „Vinski vitezovi“ najbolji promoteri vinske kulture

„Vinski vitezovi“ najbolji promoteri vinske kulture

Osnovna ideja postojanja vinskih viteških redova je širenje vinske kulture, što podrazumeva da se oni osnivaju radi ostvarivanja ciljeva u oblasti vinske kulture, vinarstva i vinogradarstva.

Njihovi ciljevi su da se međusobno povežu vinski viteški redovi širom Srbije, da predstavljaju vinske redove u zemlji i inostranstvu, da podstiču i koordinišu njihov rad, da povežu proizvođače grožđa, vinare, trgovce vina i potrošače sa teritorije Republike Srbije u harmoničnu celinu, kao i da daju podršku razvoju vinskog turizma u Srbiji.

Vinski viteški red “Simeon” iz Vlasotinca datira od davnina, a njihov izgled predstavlja naš kraj i vlasotinačko vinogorje. Vitezovi vina obučeni u raskošne odore, svojevrnim vizuelnim identitetom predstavljaju opštinu Vlasotince.

Oni su jedinstveni promoteri vinskog turizma. Vitezove vina u celom svetu smatraju za vinske diplomate i oni čine čast svakom događaju. Njihov zadatak je da vinogradarstvo, vinarstvo i vinski turizam podignu na što viši nivo u postojećim uslovima.

Ovaj sadržaj je deo projekta koji je sufinansirala opština Vlasotince. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pogledaj takodje

2,4 miliona za realizaciju projekta “ Pejzažne arhitekture i hortikulture ulice Bore Stankovića“

Ministarstvo zaštite životne sredine, donelo je Preliminarnu rang listu o dodeli sredstava Zelenog fonda Republike …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *