Početna / DOGAĐAJI / ISTORIJA, KULTURA I ROŠTILJ: Bogat program Biblioteke, LKC-a i Muzeja u vreme Roštiljijade

ISTORIJA, KULTURA I ROŠTILJ: Bogat program Biblioteke, LKC-a i Muzeja u vreme Roštiljijade

O nastupima muzičkih zvezda i tradiconalnim takmičenjima na Roštiljijadi sve se, manje-više zna, ali valja podsetiti na činjenicu da se i gradske institucije kulture uključuju u organizaciju, kroz prateće programe.

U Narodnom muzeju, tokom trajanja ‘’Roštiljijade’’, u matičnoj zgradi će moći da se pogleda stalna postavka ‘’Vremeplov leskovačkog kraja’’, a  u Gradskoj kući i Tekstilnom muzeju u Strojkovcu, stalne postavke. Posetiocima se nude i dve izložbe :

‘’ Vreme traganja i trajanja’’-slike i crteži Mirjane Denkov, odnosno izložba fotografija ‘’90 godina planinarenja u Leskovcu’’ -Planinarsko-skijaškog društva ‘’Dubočica’’. Za turiste su organizovane grupne posete Caričinom gradu, uz pratnju vodiča. Narodni muzej će, u vreme trajanja manifestacije biti otvoren od 10 do 20, Tekstilni muzej u Strojkovcu i arheološki lokalitet ‘’Justiniana prima’’, od 8 do 16 sati.

Narodna biblioteka ‘’Radoje Domanović’’, priprema izložbu bibliotečke gradje posvećene ‘’Roštiljijadi’’, a Zavičajno odeljenje i legat Nikolaja Timčenka, istoimenu izložbu, na kojoj će predstavitzi svoje fondove.  Za najmladje su, na Dečjem odeljenju, planirane interaktivne radionice: ‘’Od glinenih pločica, do elektronskih knjiga’’, ‘’Leto sa knjigom’’, ‘’Igrajmo se rečima i bojama’’, ‘’Druženje s knjigama’’ i‘’Bibliotekar na jedan dan’’. U programu je i predavanje ‘’Leskovačka biblioteka nekad i sad- 140 godina’’.

U Holu Leskovačkog kulturnog centra biće predstavljeni radovi sa Majskog likovnog salona, a u Etno-kompleksu ‘’Šop Djokić’’ će, svih sedam dana , biti izložene fotografije na temu ‘’Roštiljijada nekad i sad’’, a povodom 30. jubilarnog rodjendana ove gurmansko-turističke organizacije.

S.Ć.

Pogledaj takodje

Pomoćnik ministra zaštite životne sredine Slobodan Perović obišao radove na gradskom kolektoru

Radovi na gradskom kolektoru za pečišćavanje otpadnih voda u Bogojevcu se odvijaju planiranom dinamikom, a …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *