Home / DRUŠTVO / Vek i po izdvojenog odeljenja škole “Bora Stanković“ u Bunuškom Čifluku
hotel bell

Vek i po izdvojenog odeljenja škole “Bora Stanković“ u Bunuškom Čifluku

Škola u Bunuškom Čifluku, spada među najstarije na jugu Srbije. Iako je više od jednog veka funkcionisala samostalno, pod nazivom “Vuk Karadžić“, danas je izdvojeno odeljenje vučjanske osnovne škole.

Obrazuje i vaspitava đake od 1. do 8. razreda, kojih je trenutno 15o. Nešto manje od polovine pohađa razrednu, ostatak predmetnu nastavu:

– Današnje generacije se školuju u mnogo boljim uslovima od svojih predaka. Mnogo smo radili i dosta uradili na njihovom unapređenju. Stari podovi su zamenjeni laminatom, instaliran je sistem centralnog grejanja, pa su prvog dana drugog polugodišta ove školske godine, đake i zaposlene dočekale tople učionice. Postavljen je video nadzor, odnosno svojevrsni sitem obezbeđenja. Sredstva koja smo dobili od grada, iskoristili smo za rekonstrukciju objekta u Bunuškom Čifluku, a stolarija je zamenjena uz podršku meštana, roditelja i donatora. Škola je dobila nove klupe i stolice za tri učionice, Sve što je urađeno vrlo je merljivo, pa su roditelji izuzetno zadovoljni naporima da deci boravak u školi učinimo što prijatnijim i bezbednijim, rekao je direktor Miodrag Stoilković.

Gradonačelnik, Goran Cvetanović je ponovio da je kvalitetno obrazovanje temelj budućeg uspeha svakog deteta, ali i bitan segment održivog razvoja društvene zajednice:

– Vredni meštani Porečja su značaj opismenjavanja uvideli vrlo rano i školu u Bunuškom Čifluku osnovali još pre jednog i po veka. Zahvaljujući njima, ali i vrednim generacijama učitelja, nastavnika, učenika i svih zaposlenih u školi, danas obeležavamo značajan jubilej. Ponosni smo što smo ostali dosledni ideji svojih predaka i nastavili da radimo na poboljšanju uslova za rad i učenje, kako u matičnoj školi u Vučju, tako i u izdvojenim odeljenjima.

Cvetanović je dodao da nam protekle godine služe za pamženje i ponos, ali nas i obavezuju i podstiču da u godinama koje dolaze budemo još bolji i uspešniji. I škola u Bunuškom Čifluku će biti njegov predlog za Oktobarsku nagradu grada Leskovca.

Check Also

Počinje rekonstrukcija ulice Devet Jugovića, poslednje gradske saobraćajnice pod kockom

Zbog rekonstrukcije ulice Devet Jugovića, režim saobraćaja u ovom delu grada biće privremeno promenjen. Za …

Оставите одговор