Početna / KULTURA / Večeras u Narodnom pozorištu premijera predstave o Ahmedu Ademoviću trubaču koji je trubom dobio Kumanovsku bitku

Večeras u Narodnom pozorištu premijera predstave o Ahmedu Ademoviću trubaču koji je trubom dobio Kumanovsku bitku

U četvrtak, 13. februara 2020. godine, sa početkom u 20 h, u Narodnom pozorištu Leskovac, biće održana premijera pozorišne predstave „Put za Jerihon“, po motivima istoimenog romana Saše Stojanovića.

Naslovnu ulogu tumači Dragoslav Gile Branković, doajen leskovačkog glumišta, koji ovom predstavom obeležava 35 godina umetničkog rada, a Leskovčani će imati priliku da ponovo uživaju u bravurama ovog vrsnog glumca.

Dramatizaciju i režiju potpisuje Saša Stojanović, teško breme inspicijenta i suflera preuzela je na sebe Svetlana Stoiljković, grafički dizajn predstave bio je u rukama Jurice Dikića, dok je o vizuelnom marketingu brinula Tanja Jovanović.

„Put za Jerihon“ je monodrama o  Ahmedu Ademoviću, trubaču iz leskovačkog naselja Podvorce, koji je trubom dobio Kumanovsku bitku i za to bio odlikovan „Karađorđevom zvezdom“; takođe, to je i tragedija o čoveku kome su Nemci zbog ordena poštedeli život, ali su mu oba sina poslali na streljanje.

Karte za premijeru su razgrabljene, ali producent, Festival književnosti „Think Tank Town“,  najavljuje reprizu predstave već u martu i poziva Leskovčane da se na vreme pobrinu za svoje mesto u pozorištu.

Pogledaj takodje

TRI BODA KAO OBAVEZA: Dubočica u subotu protiv Loznice za prvu pobedu u sezoni

Fudbaleri Dubočice u subotu na Gradskom stadionu u Leskovcu dočekuju ekipu Loznice u utakmici 6. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *