Večeras u Leskovcu počinju susreti ”Joakim Vujić”

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Festival koji nosi ime pionira srpskog pozorišta, Joakima Vujića, održava se po 57. put, a domaćin je leskovački teatar. Susreti nose radni naslov ”Gledamo se” i za nagrade u 11 kategorija, konkuriše sedam predstava

Nakon svečanog otvaranja, zakazanog za 20 sati, Festival započinje predstavom ”Antigona”, koja je koprodukcija Pozorišta Timočke Krajine ”Zoran Radmilović” i Prištinskog narodnog pozorišta. U takmičarskom delu programa učestvuju Pozorište iz Novog Pazara sa predstavom ”Ako dugo gledaš u ponor”, Niški teatar – delom ”Gde smo ono stali”, pozorišta iz Kraljeva i Šapca sa ”Trpelama”, Zaječarsko pozorište sa predstavom ”Bliži nebu” i domaćin, Narodno pozorište iz Leskovca, koje će se predstaviti hitom ”Sećanje vode”.

U čast nagrađenih u 11 kategorija, Festival zatvara Narodno pozorište iz Užica sa predstavom ”I to se zove ljubav”, u režiji Ksenije Krnjajski.  

A o najboljima će odlučivati žiri koji čine glumica Danica Maksimović, scenograf Miodrag Tabački i reditelj Vladimir Lazić, dok je posao odabira predstava odradio selektor Miroslav Radonjić, direktor Sterijinog pozorja.

Karte se, po ceni  od 400 dinara, mogu kupiti na blagajni pozorišta tokom celog dana.

Check Also

Grad isplatio subvencije za boravak dece u privatnim vrtićima

Danas je iz budžeta grada iplaćena suma od 9.106.628 dinara za boravak dece u privatnim …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *