Home / DRUŠTVO / Večeras u Leskovcu počinju susreti “Joakim Vujić“
hotel bell

Večeras u Leskovcu počinju susreti “Joakim Vujić“

Festival koji nosi ime pionira srpskog pozorišta, Joakima Vujića, održava se po 57. put, a domaćin je leskovački teatar. Susreti nose radni naslov “Gledamo se“ i za nagrade u 11 kategorija, konkuriše sedam predstava

Nakon svečanog otvaranja, zakazanog za 20 sati, Festival započinje predstavom “Antigona“, koja je koprodukcija Pozorišta Timočke Krajine “Zoran Radmilović“ i Prištinskog narodnog pozorišta. U takmičarskom delu programa učestvuju Pozorište iz Novog Pazara sa predstavom “Ako dugo gledaš u ponor“, Niški teatar – delom “Gde smo ono stali“, pozorišta iz Kraljeva i Šapca sa “Trpelama“, Zaječarsko pozorište sa predstavom “Bliži nebu“ i domaćin, Narodno pozorište iz Leskovca, koje će se predstaviti hitom “Sećanje vode“.

U čast nagrađenih u 11 kategorija, Festival zatvara Narodno pozorište iz Užica sa predstavom “I to se zove ljubav“, u režiji Ksenije Krnjajski.  

A o najboljima će odlučivati žiri koji čine glumica Danica Maksimović, scenograf Miodrag Tabački i reditelj Vladimir Lazić, dok je posao odabira predstava odradio selektor Miroslav Radonjić, direktor Sterijinog pozorja.

Karte se, po ceni  od 400 dinara, mogu kupiti na blagajni pozorišta tokom celog dana.

Check Also

Sa Koronom preminule još 53 osobe, pozitivna trećina testiranih – Na bolničkom lečenju više od 6.600 ljudi

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je, od poslednjeg izveštaja, na koronavirus …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *