Home / DRUŠTVO / Večeras u Leskovcu počinju susreti “Joakim Vujić“
hotel bell

Večeras u Leskovcu počinju susreti “Joakim Vujić“

Festival koji nosi ime pionira srpskog pozorišta, Joakima Vujića, održava se po 57. put, a domaćin je leskovački teatar. Susreti nose radni naslov “Gledamo se“ i za nagrade u 11 kategorija, konkuriše sedam predstava

Nakon svečanog otvaranja, zakazanog za 20 sati, Festival započinje predstavom “Antigona“, koja je koprodukcija Pozorišta Timočke Krajine “Zoran Radmilović“ i Prištinskog narodnog pozorišta. U takmičarskom delu programa učestvuju Pozorište iz Novog Pazara sa predstavom “Ako dugo gledaš u ponor“, Niški teatar – delom “Gde smo ono stali“, pozorišta iz Kraljeva i Šapca sa “Trpelama“, Zaječarsko pozorište sa predstavom “Bliži nebu“ i domaćin, Narodno pozorište iz Leskovca, koje će se predstaviti hitom “Sećanje vode“.

U čast nagrađenih u 11 kategorija, Festival zatvara Narodno pozorište iz Užica sa predstavom “I to se zove ljubav“, u režiji Ksenije Krnjajski.  

A o najboljima će odlučivati žiri koji čine glumica Danica Maksimović, scenograf Miodrag Tabački i reditelj Vladimir Lazić, dok je posao odabira predstava odradio selektor Miroslav Radonjić, direktor Sterijinog pozorja.

Karte se, po ceni  od 400 dinara, mogu kupiti na blagajni pozorišta tokom celog dana.

Check Also

Detaljna kontrola ispravnosti autobusa koji prevoze decu na utakmicu Srbija – Švedska

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da će pripadnici Uprave saobraćajne policije, u …

Оставите одговор