Home / DRUŠTVO / „Mamma Mia“ mjuzikl sinoć pred vlasotinačkom publikom
hotel bell

„Mamma Mia“ mjuzikl sinoć pred vlasotinačkom publikom

U sali Kulturnog centra Vlasotince sinoć je održan revijalni nastup mjuzikla “Mamma Mia!”.

To je ujedno bila prilika da se prisutnima predstavi završetak projekta “Napunimo orman” neformalne grupe”Donini sanjari”. Naime, ova neformalana grupa je sa projektom “Napunimo orman” konkurisala kod Ministarstva omladine i sporta kroz program “Mladi su zakon”, a preko konkursa “Šta nam teško” i dobila maksimalna sredstva u iznosu od 42.000 dinara.

“Sredstva ćemo koristiti za nabavku dela neophodnih kostima i dela rekvizita za predstavu Mamma Mia. Pored ovih sredstava i opština Vlasotince nam je odobrila sredstva u iznosu od 74.000 dinara za odlazak u Pozorište na Terazijama kako bi smo odgledali profisionalni mjuzikl koja se igra u ovom pozorištu. Projekat “Napunimo orman” predložen je za najbolji projekat uSrbiji u ovom programu, čekamo glasanje i nadamo se uspehu”, rekao je Dalibor Kocić, predsednik Omladinskog centra “Feniks”.

Neformalnu grupu “Donini sanjari” čine volonteri Kulturno umetničkog društva “Siniša Janić” i Omladinskog centra “Feniks” iz Vlasotinca.

Zainteresovani građani sinoć su mogli da vide deo rada ovih mladih ljudi i da uživaju. Oni su se predstavili sa nekoliko delova iz mjuzikla Mamma Mia i sa nekoliko songova grupe ABBA . Potom je priređena i revija kostima koji će se koristiti u mjuziklu.

Program je obogoćen i nastupom Pleskog centra “Fentezi”, koji se publici predstavio sa nekoliko plesnih koreografija koje su izeli najmlađi članovi.

“Iako smo imali premalo vremena, a previše problema koje je trebalo rešiti, ja sam preponosan na moje klince koji su sinoć bili maestralni, koji su dali svoj doprinos da se pored svih kulturnih dešavanja, kulturna ponuda dopuni. Kako smo imali dosta problema, mislim da smo uspeli da dovedemo do savršenstva. Bilo je malih propusta i grešaka koje publika nije ni primetila, ali, i najbolji greše. Na koktelu posle predstave, koji je organizovan u prostorijama KUD-a, predstavnik ministarstva i Tim-a42 iz Leskovca je rekao da je oduševljen i tek sada vidi koliki posao smo uradili i da će nas predložiti za najbolji omladinski projekat u Srbiji. Večeras smo predstavili samo deo mjuzikla, uskoro nas očekuje i premijera. Siguran sam da će biti mnogo bolje na premijeri jer sredstva koja je opština opredelila za nas pružaju priliku deci da odu i pogledaju kako to profesionalci rade u Pozorištu na Terazijama”, rekao je Kocić, komentarišući jučerašnje predstavljanje publici.

Publika je sve nastupe pozdravila burnim aplauzima. Pojedincima, institucijama i raznim organizacija za doprinos u realizaciji projekta i predstave sinoć su uručene zahvalnice.

Check Also

Čišćenje divljih deponija u Rudaru i uređenje prilaza crkvi Svete Petke

Odeljenja za zaštitu životne sredine je u saradnji JKP Komunalac i PWW ovog vikenda organizovalo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *