Home / DOGAĐAJI / Veče folklora u centru Vlasotinca
hotel bell

Veče folklora u centru Vlasotinca

Na platou ispred zgrade opštine, u okviru Leta u Vlasotincu, sinoć je Kulturni centar priredio veče folklora. Za veoma lepo veče muzike, pesme i igre ovog puta su se pobrinuli organizatori, umetnički rukovodioci i koreografi dečjeg sastava “Radost” iz bugarskog grada Vrace i folklornog ansambla KUD-a “Bratstvo” iz Vlasotinca.

Veče folklora otvorili su gosti iz Bugarske i prisutne pozdravili najpre spletom igara pod nazivom Dobrodžanska svita. Zatim su članovi folklornog ansambla iz Vlasotinca izveli splet Igara iz okoline Leskovca, a koncert je nastavljen sletovima Mali šopski tanc, Izgrejala mesečinka, Šopska impresija, Romska igra i Severnjački tanc.

U ime organizatora “Leta u Vlasotincu” Bratislav Valčić je koreografima Hristi Peevskom i Marku Stanojeviću, kao i umetničkom rukovodiocu Ilku Krstevu uručio zahvalnice za dugogodišnju saradnju. On je naglasio da saradnja Kulturnog centra Vlasotince sa dečjim ansamblom “Radost” iz Vraca, kao i sa KUD-om “Bratstvo” uspešno traje već deset godina.

Izvor: kcvlasotince

Check Also

Leskovčanin Aleksandar Đokić, jedan je od četvoro Srba na prestižnoj Akademiji “Gnjesinih“ u Moskvi i profesor u Dečjoj muzičkoj školi

Aleksandar se u rodnom Leskovcu odmara pred završne ispite, jer je apsolvent osnovnih studija na …

Оставите одговор