hotel bell

Vazduh u Leskovcu NEZDRAV

Ukoliko malo bolje pogledate stranice i aplikacije koje se bave vremenskom prognozom, možete da pronađete podatke o zagađenosti vazduha.

Ovi podaci kao da nam promaknu u pregledu temperature, najavljenih vremenskih nepogoda ili šta možemo da očekujemo od dugoročne prognoze. Ipak, ovaj podatak je nešto što ima dugotrajne posledice po sve nas.

Tako npr.prema aplikaciji accuweather , danas je vazduh u Leskovcu bio Nezdrav – a to znači da je sadržao PM 25 i PM 10 čestice više nego što je normalno. Iz tog razloga osetljive osobe mogu odmah osetiti posledice po zdravlje. Zdrave osobe mogu da osete teškoće u disanju i iritaciju grla pri dužoj izloženosti. Ograničite aktivnosti na otvorenom – savet je stručnjaka.

A povodom zagađenja vazduha u Leskovcu govorio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je ovom prilikom kazao da zagađenje postoji i da je zagađenje vazduha u ranijem periodu takođe postojalo.

“Pre deset godina kada smo preuzeli odgovornost, broj jedan problem je bio nova radna mesta, zagađenje je bilo negde na 20-om mestu. Zagađenost vazduha je i ranije bila velika i tudićemo se da je u narednom periodu rešimo. Počeli smo sa ugradnjom filtera, menjamao kotlove kako bi fabrike radile i kako bi što manje zagađivale vazduh. Vazduh u Leskovcu jeste zagađen ali ponovo daje mogućnost građanima da zbog svih ostalih okolnosti kao što su nova radna mesta, izgradnja zgrada, stadiona, i drugih projekata dišu punim plućima – kazao je Cvetanović.

Ovaj sadržaj je deo projekta koji je sufinansirao grad Leskovac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Check Also

Leskovački rukometaši u Beogradu pregazili Obilić

Rukometaši Dubočice 54 pobedili su u Beogradu ekipu Obilića rezultatom 24:39 (12:21) u utakmici 18. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *