Početna / DRUŠTVO / Vanredno stanje: Kafići u Lebanu rade do 20, redukovan autobuski prevoz, zatvoren Vizitorski centar, teretane…
Bilbordi

Vanredno stanje: Kafići u Lebanu rade do 20, redukovan autobuski prevoz, zatvoren Vizitorski centar, teretane…

Na osnovu odluke Vlade Republike Srbije o proglašenju vanrednog stanja zbog virusa COVID – 19 komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Lebane Ivan Bogdanović, održao je prvu vanrednu sednicu OŠVS dana 17.03.2020.godine u prostorijama SO Lebane.

Na održanoj sednici donešene su naredbe, zaključke i preporuke koje treba da doprinesu sprečavanju, suzbijanju i gašenju epidemije COVID – 19 na teritoriji opštine Lebane. Naredbom je načelnika OU obavezao da organizuje neophodan minimum procesa rada u OU u cilju nesmetanog funkcionisanja, poštujući stanje i status osoba starijih od 60 godina, trudnica, hroničnih bolesnika u skladu sa merama Vlade Republike Srbije. Naredbom je obavezao Odsek za inspekcijske poslove koji se ogleda u redovnoj kontroli sprovođenja odluka Vlade Republike Srbije, Ministarstava i opštinskog štaba za vanredne situacije.

Donešene su preporuke da sve institucije i privredni subjekti koji posluju na teritoriji opštine Lebane redovno preduzimaju mere i aktivnosti shodno merama Vlade Republike Srbije, Ministarstva zdravlja i Zavoda za javno zdravlje Leskovac. Preporučio je obustavu rada vizitorskog centra Teodora, Sportskog centra i teretana na teritoriji opštine Lebane.

Donešeni su i zaključci kojim je i redukovan linijski red vožnje na teritoriji opštine Lebane. Rad ugostiteljskih objekata ograničen je na period od 08 do 20 časova. Građanima preko 65 godina i lica sa hroničnim zdravstvenim tegobama omogućen je kontakt preko opštinskog kol centra 016/843-027 i 064/358-88-666. Građani koji su došli iz inostranstva nakon 15.03.2020.godine dužni su da poštuju mere samoizolacije koje su uvedene vanrednim stanjem!

Naređeno je 24 – časovno dežurstvo i angažovanje članova štabova , poverenika i zamenika poverenika i civilne zaštite u stalnom pasivnom dežurstvu!

KOMANDANT OŠVS LEBANE

Pogledaj takodje

JEDINO DETE U ORUGLICI: Tićmi i prijatelji, u saradnji sa CSR, iznenadili Jovana na njegov 11. rođendan

Poznati leskovački, a sada već i srpski pisac knjiga za decu Stefa Mitić Tićmi i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *