hotel bell

Ustanova za stare i odrasle obeležila 59. godina postojanja i rada

Prigodnom svečanošću i izložbom u holu Narodnog Muzeja, Ustanova za stare i odrasle obeležila je danas 59. godina postojanja i rada.

Kako je mesec oktobar mesec starijih osoba,direktorka Ustanove za starije i odrasle, Gordana Savić, govorila je o istorijatu i radu ustanove kroz vreme, kao i o Klubu za odrasle koji ove godina obeležava 20. godina rada.

“Naša Ustanova danas je moderna ustanova koja pruža svojim korisnicima opštu i zdravstvenu negu. Klub pruža pripadnicima trećeg doba, različite vrste sadržaja uz aktivnu participaciju, u okviru želja i potreba starijih – kazala je Gordana Savić.

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, kazao je ovom prilikom da Ustanova pruža svojim korisnicima jedno sigurno mesto puno ljubavi i razumevanja, za koju se traži mesto više.

” Objekat Ustanove je pre nekoliko godina u potpunosti rekonstruisan čime je stvoren prijatan, moderan i pre svega funkcionalan ambijent. Što se tiče Kluba za starije, već 20 godina on predstavlja kutak gde se naše bake i deke mogu okupljati i družiti i gde mogu provoditi svoje slobodno vreme. Iz budžeta grada se finansira usluga gerontodomaćica i funkcionisanje Kluba u kojem se trenutno nalazimo. Na godišnjem nivo za ove namene se izdvaja 17,6 miliona dinara – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Izložba fotografija „(Ne)vidljivost trećeg doba“, okupila je starije iz čitave Srbije koji su izložili svoje radove, a organizovana je u saradnji Ustanove za starije i odrasle i Ministarstva kulture i informisanja.

Check Also

Čelnici FSRIS podelili lopte i sportsku opremu za 14 klubova iz Jablaničkog i Topličkog okruga

Fudbalski savez regiona istočne Srbije, sportskim klubovima iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga, podelio je danas …

Оставите одговор