Početna / DRUŠTVO / Ustanova za odrasla i starija lica proslavila 55. rođendan

Ustanova za odrasla i starija lica proslavila 55. rođendan

Ustanova za odrasla i starija lica, danas je obelezila svoj rodjendan, 55. godina postojanja i rada. Tim povodom u Leskovackom kulturnom centru organizovana je svečanost povodom jubileja.

Direktorka Doma za odrasla i starija lica Gordana Savic istakla je da ova ustanova za stara i odrasla lica radi punim kapacitetom ali i preko njega, i da se u ovu ustanovu prethodnih godina mnogo uložilo.

„Prethodnih godina ova ustanova dobila je novi spoljašnji ali i unutrašnji izgled. Zamenjena je stolarija, dom je opremljen agregatima, sanirani su toaleti, nabavljena je oprema za ležeće pacijente… Sve u svemu obezbedili smo uslove da naši korisnici imaju uslugu, koja im omogućava da mirno i spokojno provedu svoju starost. Kapacitet naše ustanove je 180 korisnika, ali mi idemo i preko toga, te s ponosom mogu da istaknem da u planu imamo i proširenje kapaciteta kako bi naši stariji sugrađani kojima je potrebna ovakva vrsta smeštaja mogli da koriste naše usluge. Pored domske usluge naša ustanova uz pomoć Lokalne samouprave realizuje i dve vandomske usluge i to Geronto domaćice koju pružaju usluge u kući starijih osoba i Klub za druženje za stara lica i odrasla lica koji broji preko 600 članova – istakla je Gordana Savić.

U ime gradonačelnika Leskovca prisutne je pozdravila Jasima Ranđelović čestitajući ovom prilikom pedeset pet godina Ustanove.

„Briga našim starijim sugrađanima, koji su izgradili svet u kojem danas živimo, je zapravo i briga o budućnosti, imajuću u vidu da tako učimo našu decu kako se treba odnositi prema starijima i kako treba čuvati sve ono što su za nas učinili. A po onome što smo videli iz vašeg filma i po razgovoru sa korisnicima Ustanove vidimo da zaposleni u njoj vode računa o njima kao o svojim rođenim roditeljima i bakama i dekama. Upravo zato su lokalna samouprava Grada Leskovca i Vlada Republike Srbije prepoznale značaj ulaganja u nju. Rekonstrukcija, koju je finansirala Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, vredna 62,2 miliona dinara doprinela je da ovo bude jedna od najsavremenijih ustanova ovog tipa u Srbiji. Grad Leskovac je pre toga 5,6 miliona uložio u zamenu stolarije i 7 miliona u boravak za stare. Takođe, raduje nas činjenica da je predsednik Republike Srbije, gospodin Aleksandar Vučić najavio proširenje kapaciteta Ustanove sa oko 50 miliona dinara – kazala je Ranđelovićeva.

Na kraju svečanosti dodeljene su zahvalnice svima koji su doprineli radu Ustanove.

Pogledaj takodje

Forum žena SNS Leskovac, povodom Međunarodnog dana dece, donirao papučice i klompice za predškolce iz Bratmilovca i 7 sela

Forum žena Gradskog odbora Srpske napredne stranke Leskovca organizovao je danas akciju povodom Dana deteta. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *