hotel bell

Uspešno realizovan projekat “ Druženje sa mojom omiljenom tetkom“

U organizaciji Doma kulture Brestovac, uz podrsku Ministarstva kulture i informisanja  uspešno je predstavljen deo projekta Prihvati razlike-pobedi predrasude gde je kroz radionice deci različitog uzrasta predstavljena drustvena igra ,, Druženje sa mojom omiljenom tetkom“.

Nakon stampanja knjige i bojanke, sa istom tematikom, ukazala se potreba da se deca i odrasli na jedan slikovit i zabavan način upoznaju sa problemima osoba sa invaliditetom kroz društvenu igru i upoznaju sa rešenjima njihovih problema.

U igri učestvuju dva igrača, dečak i tetka koja se kreće pomoću invalidskih kolica , kroz igru po pisanim pravlima nabavljaju namernice za palačinke, prolaze put od kuće do prodavnice , gde nailaze na arhitektonske barijere, prevozna sredstva, nepropisno parkirana vozila, prolaze različite avanture i kroz zanimljive situacije dolaze do rešenja  i cilja. Održane su dve radionice u Brestovcu sa učenicima petog i šestog razreda OŠ,, Branko Radičević“ u okviru časa građansko vaspitanje. Jedna radionica održana je u Nišu u prostorijama Udruženja za negovanje tradicije ,, Visnja“ koja je bila partner saradnik na ovom projektu.

Na promocijama deca su imala priliku da upoznaju autorku igre, osobu koja se kreće pomoću invalidskih kolica Mariju Lazarević.Deca su se aktivno družila na radionicama i oduševljeno nastavljaju da igraju igru kući sa svojim vršnjacima, tetkama, roditeljima… Roditelji i nastavnici su pozitivno reagovali na ovu unikatnu i jedinstvenu ideju da se deci osobe sa invaliditetom približe, predstave i prihvate kao ravnopravni članovi društva, 

Check Also

Na Festivalu Scenskih minijatura 19 ekipa iz nekoliko gradova Srbije

U Leskovačkom kulturnom centru otvoren je 9. Festival scenskih minijatura, koji je pratila izložba ilustracija …

Оставите одговор