Početna / GRADOVI / Leskovac / Uspešan nastup članova Streljačkog kluba GT Leskovac u 1. kolu Kupa Srbije

Uspešan nastup članova Streljačkog kluba GT Leskovac u 1. kolu Kupa Srbije

U prvom kolu Kup-a Srbije, u gadjanju vazdušnim oružjem za pionire i pionirke, koje je u subotu, u Novom Sadu organizovao Nacionalni savez, streljački klub ‘’GT’’ Leskovac, nastupio je za muškom i ženskom ekipom u disciplini standardni vazdušni pištolj.

Najbolji rezultat ostvarila je  Marta Mratinković, osvajanjem 2. mesta u konkurenciji kadetkinja, sa 355 krugova, potvrdivši veliki talenat I potencijal. Zanimljivo je da je ona sve vreme delila vodeću poziciju, a o pobednici je odlučila pretposlednja serija.

 Ostale članice leskovačkog streljačkog kluba, opravdale su poverenje trenera. Teodora Milčić je sa 318 krugova zauzela 1o, a Sofija Djordjević, sa 216 krugova 13. mesto u konkurenciji 27 takmičarki.

Kod muškaraca, Uroš Perović je, sa 497 krugova bio 18., Mihajlo Savić je sa 474 kruga, zauzeo 23. a na svom debitantskom nastupu, Mihajlo Dinić je, takodje, u svojoj kategoriji bio 23. od 3o takmičara.

Streljački lub ‘’GT’’ iz Leskovca je jedan od retkih, koji je na takmičenju nastupio u obe konkurencije, što govori o tome da se u ovoj sportskoj organizaciji ozbiljno radi sa mladim strelcima. Rezultati bi, smatraju u klupskoj upravi, bili mnogo bolji da Leskovčani  na treninzima ne koriste zastarele vazdušne pištolje CO2, koji su u Srbiji odavno izbačeni iz upotrebe. Uspesi ipak ne izostaju, jer je nastup na Kup takmičenju bio uslovljen ispunjenjen rezultatskih normi, što su mladi strelci, uprkos neuslovnoj opremi, uspeli da ostvare.

Pogledaj takodje

Najstarijem građaninu Leskovca danas uručena povelja počasnog predsednika Unije penzioneta SNS Leskovac

U ime Unije penzionera SNS-a, danas je uručena povelja najstarijem građaninu grada Leskovca Aleksandru Stojanoviću. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *