Početna / DRUŠTVO / USPELA AKCIJA: Veliki broj Leskovčana dobrovoljno dao krv

USPELA AKCIJA: Veliki broj Leskovčana dobrovoljno dao krv

U Svečanoj sali grada Leskovca, danas je organizovano dobrovoljno davanje krvi u organizaciji Crvenog krsta Leskovac i Zavoda za transfuziju krvi iz Niša.

Do 12 časova, ovu tečnost koja život znači dalo je 80 osoba a ono što raduje organizatore je de je većina njih pom prvi put dobrovolji davalac.

U ime Lokalne samouprave prisutnima se obratila dr Jasmina Ranđelović koja je ovom prilikom istakla da je izuzetno raduje činjenica što se ovoj akciji odazvao veliki broj naših sugrađana.

„Ekipa Crvenog krsta Leskovac i Zavoda za transfuziju kod nas se nalazi od 8 časova, a prema podatku koji sam dobila do sada je prikupljeno 80 jedinica krvi.Davanje krvi ima dvostruku benefit, kako za primaoce, tako i za davaoce u smislu da se prilikom kontrole krvi mogu da otkriju razna oboljenja – kazala je Ranđelovićeva, dodavši da je gradonačelnik Leskovca odlikovan srebrnim znakom Crvenog krsta Srbije i plaketom Crvenog krsta Leskovac.

U ime Crvenog krsta govorio je Dragan Veličković, koji je istakao da je zadovoljan odzivom naših sugrađana i da u našem gradu nema bojazni da će doći do nedostatka krvi.

„Ovo je prva akcija u ovoj godini i jako smo zadovoljni odzivom građana. Do 14 časova očekujemo da ćemo prikupiti 100 jedinica krvi.Broj davaoca je svakako mnogo manji u odnosu na ranije godine ali i pored toga nema bojazni da Zdravstveni centar Leskovac ostati bez krvi. Što se tiče odsustvovanja sa posla zbog davanja krvi naši davaoci mogu iskoristiti današnji i sutrašnji dan za poštedu, što je regulisano novim zakonom o transfuziji.“

I.D.

Pogledaj takodje

FESTIVAL ROŠTILJA: Evo kada će biti održana Roštiljijada 2020.

Leskovaćka „Roštiljijada“ postala je srpski i regionalni brend i već nekoliko godina unazad nalazi se …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *