Početna / Opštine / Bojnik / Usluga E vrtić, dostupna u Leskovcu i svim opštinama Jablaničkog okruga
hotel bell

Usluga E vrtić, dostupna u Leskovcu i svim opštinama Jablaničkog okruga

Usluga elektronske prijave dece u predškolske ustanove – eVrtić trenutno je aktivna u više od 60 gradova i opština, a među njima je i leskovačka Predškolska ustanova „Vukica Mitrović“.

Usluga eVrtić je namenjena roditeljima, koji na ovaj način lakše mogu da upišu svoju decu u vrtić jednostavnim pristupom i registracijom na portalu e Uprava.

Na ovaj način, svi registrovani korisnici pribavljaju neophodne podatke iz matične knjige rođenih, Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja i evidencije prebivališta, tako da roditelji ne moraju da dostavljaju nijedan dokument prilikom upisa deteta, niti da odlaze ni na jedan šalter.

Prošle godine eVrtić su koristili roditelji u 17 gradova i opština širom Srbije, a od ove godine sve lokalne samouprave pružaju ovu elektronsku uslugu. Pored PU „Vukica Mitrović“, usluga e Vrtića, dostupna je i u Lebanu, Bojniku, Medveđi i Vlasotincu i Crnoj Travi.

Pogledaj takodje

Uhapšen vozač kamiona iz Makedonije osumnjičen da je na putu Leskovac – Vranje udario i usmrtio mladića iz Grdelice pa pobegao

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su saobraćajnu nezgodu u kojoj …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *