Početna / Opštine / Bojnik / Uskoro ukidanje vanrednog stanja uz zadržavanje mera opreza

Uskoro ukidanje vanrednog stanja uz zadržavanje mera opreza

U toku je ublažavanje restriktivnih mera u borbi protiv COVID-19, ali ukoliko brojevi novozaraženih ne budu beležili dalji pad, mere će biti ponovo uvedene, kazala je danas predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić.

Brnabić je istakla da imamo ohrabrujući trend pada novozaraženih koronavirusom, i naglasila da uporedo sa relaksiranjem mera treba da postoji visok stepen lične odgovornosti građana kako se virus ne bi širio.

Ona je prenela da je optimista kada je reč o sprečavanju širenja koronavirusa, i izrazila nadu da će vanredno stanje biti uskoro ukinuto.

Prema njenim rečima, kada se ukine vanredno stanje i dalje će na snazi biti mere opreza, poput nošenja maski, zaštitne opreme, pojačane higijene i dezinfekcije.

Zabrana kretanja biće ukinuta kada se ukine vanredno stanje, navela je premijerka i dodala da postoji plan za otvaranje aerodroma, kao i za međunarodni, gradski i međugradski prevoz.

Brnabić je ponovila da će u narednom periodu biti nastavljeno testiranje na novi koronavirus, uz napomenu da će broj testiranih danas preći 100.000.

Pogledaj takodje

U Medveđi danas potpisani ugovori sa sportskim udruženjima

U kabinetu predsednika opštine Medveđa danas su potpisani ugovori o realizaciji programa finansiranja i podrške …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *