Početna / DRUŠTVO / Epidemiološka situacija u Nišu bolja: Od sutra rade ugostiteljski objekti i javni prevoz uz strogu kontrolu preventivnih mera
Bilbordi

Epidemiološka situacija u Nišu bolja: Od sutra rade ugostiteljski objekti i javni prevoz uz strogu kontrolu preventivnih mera

Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša ocenio je da je epidemiološka situacija u Nišu iz dana u dan bolja.

Smanjuje se broj pacijenata na lečenju u KC Niš i privremenim kovid bolnicama, kao i broj zaraženih korona virusom u socijalnim ustanovama na teritoriji Grada i okolnih opština. Istovremeno, raste broj testiranih građana, a smanjuje procenat onih sa pozitivnim rezultatom na prisustvo virusa KOVID19.

Ipak, epidemiolozi ocenjuju da je sveukupna situacija u Nišu i dalje nesigurna, i da rizik od oboljevanja postoji, te da je, zbog toga, neophodna puna primena svih propisanih mera zaštite uz obavezno poštovanje preporuka lekara i nadležnih državnih službi.

Štab je ocenio da se pripreme za dalje ublažavanje mera moraju pažljivo sprovesti, i obezbediti puna primena svih zakonskih odredbi.

S obzirom da se od ponedeljka obnavlja javni prevoz u međugradskom saobraćaju, a da će od 8. maja početi da saobraća i gradski prevoz u Nišu, naloženo je testiranje svih vozača, konduktera i kontrolora na Kovid19.

Posebna pažnja posvećena je i činjenici da u ponedeljak, 4. maja, ponovo počinju da rade kafići i drugi ugostiteljski objekti, te je dat nalog svim inspekcijskim službama da na terenu striktno kontrolišu primenu svih propisanih preventivnih mera od uticaja na bezbednost i zdravlje zaposlenih i korisnika usluga, objavljenih na zvaničnom sajtu Grada Niša, koji su obavezujući za sva pravna lica i preduzetnike, pružaoce usluga.

Pogledaj takodje

Zbog snega obustavljen saobraćaj na putevima Sastav Reka – Strazimirovci i Predejane – Crna Trava

Na snazi je obustava saobracaja na drzavnim putevima II A reda br. 232, deonica Predejane …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *