Početna / DRUŠTVO / Uručene značke i zahvalnice „Dobrovoljcima“ sa oružjem

Uručene značke i zahvalnice „Dobrovoljcima“ sa oružjem

Juče su u Lebanu dodeljene značke i zahvalnice vojnicima sa teritorije opštine Lebane koji su dobrovoljno služili vojni rok od 2011. do 2015. Na svečanosti u sali SO Lebane juče je podeljeno 59 priznanja otadžbine.
Svečanosti su prisustvovali načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš pukovnik Nenad Marković sa saradnicima i načelnikom Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Leskovac potpukovnikom Draganom Milićem i referentima, komandant Garnizona Leskovac pukovnik Slađan Cvetković, direktor Regionalne privredne komore Leskovac Goran Jović, pomoćnici predsednika opštine Lebane Miodrag Živković i Saša Đorđević, direktor Gimnazije Dragan Đorić, direktor STŠ „Vožd Karađorđe“ Mirko Pešić, predsednik opštinskog udruženja rezervnih vojnih starešina Martin Stanković, vojnici, rodbina i prijatelji vojnika koji su služili dobrovoljno vojni rok sa oružjem.
Na jučerašnjoj svečanosti načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš pukovnik Nenad Marković sa pomoćnicima predsendika opštine Lebane uručio je 59 značaka i zahvalnica otadžbine vojnicima koji su dobrovolno služili vojni rok sa oružjem od 2011. do 2015. godine.

U periodu od 2011. do danas sa teritorije opštine Lebane bilo je 198 lica koja su želela da služe vojni rok sa oružjem, a njih 129 je prošlo sve lekarske preglede i odslužili su vojni rok. Zanimljivo je da je od tog broja oko 15 % bilo devojaka koje služile vojni rok.


Pukovnik Nenad Marković, načelnik regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš, uručujući značke i zahvalnice vojnicima istakao je da vojnici koji su danas dobili ova priznanja treba da ih nose sa ponosom i podsetio okupljene da vojnik u Srbiji ponovo cenjenjen i poštovan.

„U vreme kada su imali mogućnost da izaberu da ne služe ili služe vojni rok sa oružjem ovi mladi ljudi odlučili su se da služe sa oružjem u jedinicama Vojske Srbije i zato zaslužuju svaku pohvalu. Vojnik je danas u Srbiji ponovo cenjen a vojnička uniforma ponovo popularna jer nas podseća na naše pretke i na slavne dane naše prošlosti, a našim precima možemo da se ponosimo samo ako se oni nas ne stide“ istakao je pukovnik Marković.

Pogledaj takodje

U Bojniku počeli radovi na uređenju platoa ispred Sportske hale

U Bojniku su počeli radovi na uređenju platoa ispred Sportske hale. Ovim projektom predviđeno je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *