Uručena sportska oprema za 36 fudbalskih klubova

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Predstavnicima 36 fudbalskih klubova sa teritorije Grada Leskovca danas su uručeni kompleti sportske opreme.

Grad Leskovac je preko Gradske uprave za društvene delatnosti sproveo javnu nabavku za kupovinu sportske opreme, a danas su komplete dobili najuspešniji klub na teritoriji Grada Leskovca, FK Moravac ORION kao i 35 klubova koji se takmiče u Jablaničkoj okružnoj i Medjuopštinskoj ligi.

Predstavnicima klubova saopšteno je i da je danas uplaćeno 8,9 miliona na osnovu projektnog finansiranja, da je u martu ukupno uplaćeno 6 miliona, a da će preostalih 8,3 miliona biti uplaćeno u maju mesecu.

– Kako bismo podstakli razvoj sporta u našem gradu i sportskim klubovima stvorili što bolje uslove za rad, i ove godine izdvojili smo značajna sredstva za pomoć sportskim organizacijama. Osim sredstava iz projektnog finansiranja koje iz godine u godinu povećavamom trudimo se da i kroz druge vidove pomoći doprinesemo njihovom boljem funkcionisanju – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Gradonačelnik je podsetio da je prethodno ovog meseca oprema uručena organizacijama sudija i trenera Gradskog fudbalskog saveza.

– Takodje smo izdvojili 1,5 miliona dinara za nabavku sportskih rekvizita, a sa 300.000 dinara smo učestvovali u nabavci kopački za 18 fudbalskih klubova. Ove aktivnosti ćemo nastaviti pa će uskoro još 16 fudbalskih klubova iz Gradske lige dobiti dresove, a klubovi u dvoranskim sportovima trenerice i lopte. Sport nikada nećemo ostaviti po strani, Naredne godine završićemo halu Doma partizana, nastavićemo da gradimo terene za male sportove, kako bi deca od malena razvila sportski duh i želju za ovakvim aktivnostima. Sve to radimo sa cilje da u budućnosti imamo što uspešnije sportiste i klubove koji će naš grad predstavljati na najbolji mogući način – istakao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović u obraćanju sportistima.

U ime fudbalskih klubova zahvalio je predsednik FK Moravac ORION Jovan Stanković, član Izvršnog odbora Gradskog fudbalskog saveza Leskovac.

– Grad Leskovac poslednjih godina povećava sredstva koja ulaže u sport i nadam se da će se tako nastaviti i u narednom periodu. Podrška lokalne samouprave puno znači svim klubovima i nadam se da ćemo uspešnu saradnju nastaviti u interesu sporta i svih lubova – rekao je predsednik FK Moravac ORION i čan Izvršnog odbora GFS Leskovac Jovan Stanković.

S. Stamenković

Check Also

Bojničanin drvenim štapom tukao pedesetpetogodišnjeg muškarca

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Bojniku uhapsili su M. A. (1983) iz okoline Bojnika, zbog …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *