Početna / DRUŠTVO / Uređenjem kanala „Bara“ rešava se decenijski problem meštana Bobišta
hotel bell

Uređenjem kanala „Bara“ rešava se decenijski problem meštana Bobišta

Posle katastrofalne poplave 2010. godine tokom koje se pod vodom našlo više od 200 domaćinstava, uređenje kanala „Bara“ postalo je jedno od najvažnijih pitanja za meštane Bobišta.

U ovom naselju u toku su radovi na kanalu u dužini od jednog kilometra, a za sledeću godinu se planiraju dodatna ulaganja.

Olivera Pešić, narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije, istakla je danas na konferenciji za medije da je kanal bio dugogodišnji problem meštana Bobišta i drugih mesnih zajednica i da se u samom Bobištu ovaj kanal izlivao dva puta, što je 2010. godine izazvalo katastrofalne posledice jer je bilo poplavljeno preko 200 domaćinstava.

-2013. godine kanal je proširen, produbljen i obložen betonskim pločama u dužini od preko 350 metara sa ulaganjem JVP „Srbijavode“ u vrednosti od 30 miliona dinara. Danas smo ovde jer se trenutno izvode radovi na uređenju, odnosno čišćenju kanala od rastinja u dužuni od jednoh kilometra čija je vrednot 1,5 miliona dinara – naglasila je Pešićeva danas i istakla da je grad Leskovac rešio imovinsko pravne odnose vezane za kanal i najavila da preduzeće Srbija vode u narednoj godini planira čišćenje kanala celom dužinom oko 11 kilometara.

Republička poslanica Olivera Pešić govorila je i o radovima na uređenju kanala Tulovske reke:

-Izlivanje Tulovske reke je bilo višedecenijski problem, jer je dovodilo do mnogih poplava u mnogim mesnim zajednicama među kojima je i Bobište. Ova investicija je vredna 45 miliona dinara i za nju grad Leskovac izdvaja 25, a JVP Srbija vode 20 miliona dinara. Radovima na rsteretnom kanalu Tulovske reke učinjeno je sve da prevencija od poplava bude na visokom nivou – naglasila je Olivera Pešić na konferenciji za medije.

Pogledaj takodje

Dečje odeljenje leskovačke biblioteke i zvanično otvoreno nakon rekonstrukcije

U građevinske radove, nabavku polica, nameštaja i opreme uloženo je milion i 4oo hiljada dinara …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *