hotel bell

Uređenje i postavljanje reflektora na sportskom terenu u Draškovcu

Sportski teren u Draškovcu izgradjen je 2015, godine, a uskoro će, ovo omiljeno okupljalište mladih i dece, dobiti osvetljenje, kako bi se moglo koristiti i u večernjim satima.

Ovo je samo jedna u nizu investicija u Draškovac i okolinu, a biće ih još, najavljeno je danas.

Sportski teren u centru Draškovca, uz koji se nalazi park sa mobilijarom za decu, posebno leti omiljeno je mesto za druženje, igru i sportske aktivnosti tamošnje omladine. Sa rasvetom, čija montaža je počela danas, on će živeti i u večernjim i noćnim satima:

– Sportski teren u Draškovcu izgradili smo, preko projekta “Podrška razvoju sporta“, 2o15. godine i tada je grad izdvojio 3,4 miliona dinara. Sada su u toku radovi na osvetljenju igrališta. Postavljaju se četiri desetometarska stuba i svaki će nositi dva reflektora. Osvetljenjem će se upravljati preko razvodnog ormana. Vrednost investicije je 68o hiljada dinara, rok za završetak- 15 dana. Ova naizgled mala investicija je dokaz da ne zaboravljamo nijedan deo našeg grada i da kontinuirano radimo na ravnomernom razvoju svih njegovih delova, rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

U Draškovcu je mnogo mladih, koji su prestali da se iseljavaju iz sela, odlučujući  da žive rade i porodice stvaraju na dedovskim ognjištima, ističe Kostadin Koja Jovanović, zamenik predsednika Saveta mesne zajednice.

– Ovaj stadion mnogo znači deci i omladini, a sa osvetljenjem moći će da se druže, igraju i rekreiraju do kasnih večernjih sati. Mobilijar u parku je pomalo star, ali se nadamo da ćemo i njega obnoviti. Imamo preko 5o mališana, koji gotovo svakodnevno, sa roditeljima, vreme provode na ovom dečjem igralištu. Planiramo da organizujemo turnire u malom fudbalu, kulturne sadržaje, muzičke manifestacije .

U poslednjih desetak godina, lokalna samouprava je izdvajala sredstva za različite programe razvoja Draškovca, podseća Cvetanović.

– Kada sam prvi put postao gradonačelnik, u Draškovcu smo izgradili kanalizacionu mrežu, u vrednosti 2,2 miliona dinara. U ovoj katastarskoj opštini, uradili smo rekonstrukciju atarskog puta do Donjeg Drenovca, u ukupnoj dužini  od dva kilometra i uložili oko 9oo hiljada dinara.Rehabilitovali smo deonicu opštinskog puta Draškovac –Kutleš, dugačku 1.ooo metara, što je koštalo preko 8 miliona. Rekonstruisali smo i ambulantu i ona danas nesmetano radi. Posebno je važno istaći da su nam, u tom poslu  pomogli meštani, na čemu smo im vrlo zahvalni, dodao je Cvetanović.

On je najavio i nova ulaganja, jer, kako je rekao, u Draškovcu treba rešiti problem vodosnabdevanja, pa će on biti prioritet lokalne samouprave, koja će, za taj veliki infrastrukturni poduhvat, zatražiti podršku Vlade Srbije.

Check Also

Opština Vlasotince finansira Romski bal – Zahtevi za sponzorstvo nemaju veze sa ovom manifestacijom, opštinom i Turističkom organizacijom

Poslednjih dana pojavile su se informacije da pojedini Romi obilaze privrednike u Vlasotincu i traže …

Оставите одговор