Početna / DOGAĐAJI / Uređen Sinkovački kanal
Dionis Restoran Leskovac

Uređen Sinkovački kanal

Odbrane od poplava za vode drugog reda predstavljaju zakonsku obavezu jedinica lokalnih samouprava koji predstavljaju skup praktičnih mera i aktivnosti koje se sprovode pre, za vreme i posle poplava .

U 2019. godini sprovedene su aktivnosti na 26 katastarskih opština ukupna vrednost radova iznosi 6. 436.326,00 dinara a ovi radovi se finansiraju se iz budžeta grada Leskovca.

Do sada je urađeno ukupno 11 lokacija: Međa, Draškovac, Lipovica ,Živkovo, Gorina, Miroševce, Bunuški čifluk, Petrovac, Podrimce Radonjica i danas je usledio nastavak radova na Sinkovačkom kanalu.

Ovom prilikom u ime gradonačelnika, prisutnima se obratio Milan Stojković, koji je istakao da se radovi na ovom kanalu odvijaju etapno i da je njihov cilj zaštita kako stanovništva tako i poljoprivrednog zemljišta i poljoprivredne proizvodnje.

„Radovi na Sinkovačkom kanalu sprovode se fazno počev od 2016. godine na dužini od 5.475 metara na relaciji Donje Sinkovce – Gornje Sinkovce – Vlase. U ovoj godini izvedeni su završni radovi na ukupnoj dužini od 1700 metara. Ovaj vodotok nije bujičnog karaketra i iz tog razloga rađen je fazno u periodu od 2016. do 2019. godine. Cilj uređenje ovog vodotoka jeste sprečavanje poplava pre svega u naseljenom mestu Donje Sinkovce ali i poplava poljoprivredne proizvodnje, poljoprivrednog zemljišta na pravcu Donje Sinkovce – Gornje Sinkovce – Vlase – kazao je Stojković.

Izvođač radova je firma „Paun 1993“ Leskovac.

Pogledaj takodje

Još 13 osoba preminulo od Korone, 344 novoobolela, 170 ljudi na respiratorima

U poslednja 24 časa preminulo je još 13 osoba da je ukupan broj smrtsnih slučajeva …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *