Uredjen put od Oraovice do Vojinice, sela iz koga nema iseljavanja

U selima na području Grdelice, u toku su radovi na ugradnji drobljenog frezovanog materijala na lokalnim i nekategorisanim putevima.

Vrednost ugovora je 6 miliona dinara, a investitor je leskovačka Direkcija za urbanizam i izgradnju. Radove, koji će biti završeni u roku od 75 dana, izvodi firma APR „Golubović“ iz Grdelice.

– Nasipanje puteva se vrši materijalom sa starog autoputa Beograd – Skoplje, koji se deponuje na lokaciji kod Male Kopašnice. Asfaltni materijal se drobi, razastire po trasi, ravna grejderom i sabija valjkom. Radovi su do sada završeni na putu od Oraovice ka Vojinici. Pored uređenja centra grada, nikako ne želimo da zanemarimo seoske sredine i zato se trudimo da svim građanima obezbedimo što bolje uslove za život, bolje puteve i lakši pristup do škola, ambulanti, mesnih zajednica… Ova investicija je veoma značajna za meštane, s obzirom na to da je put od Oraovice ka Vojinici bio u veoma lošem stanju, rekao je gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, koji je danas, sa saradnicima, posetio to selo.

U Vojinici, selu sa oko 300 domaćinstava, u kojima je i 60-tak dece, migracije gotovo i da nema. Uređenje puta mnogo će značiti đacima, koji svakodnevno pešače do Oraovice.

– Na ovaj način, njima će biti omogućen bezbedniji odlazak do škole, izjavio je gradonačelnik Goran Cvetanović. Nasipanje puteva nije jedino ulaganje u ovom kraju. Renovirana je zgrada Mesne zajednice, sanirana je ulična rasveta, kao i most koji povezuje Oraovicu sa Vojinicom. Trenutno se izvode radovi na opštinskom putu do Gornjeg Polja, koji će zatim biti nastavljeni na ostalim nekategorisanim putevima, koji nisu asfaltirani, a nalaze se i do 30 kilometara od deponije asfaltnog materijala. U toku je tenderska procedura za nastavak radova na opštinskim nekategorisanim putevima i za to ćemo iz gradskog budžeta da obezbedimo dodatna 3 miliona dinara, tako da će ukupno oko 10 miliona biti izdvojeno za puteve u selima koja gravitiraju prema Grdelici, objasnio je gradonačelnik.

Perica Gavrilović iz Mesne zajednice Grdelica, koji je sa svojim timom angažovan na deponovanju asfaltnog materijala, zahvalio se gradonačelniku na podršci u realizaciji brojnih projekata koji za cilj imaju stvaranje boljih uslova za život meštana grdeličkog kraja. Trudićemo se da, u saradnji sa lokalnom samoupravom, sve ono što smo započeli, u narednom periodu uspešno završimo, za dobrobit naše dece i ostalih građana sa ovog područja, rekao je Gavrilović.

Check Also

“Vukovci” – maturanti leskovačkih srednjih škola otputovali na nagradnu ekskurziju u organizaciji grada Leskovca

“Vukovci” – maturanti leskovačkih srednjih škola otputovali su jutros na tradicionalnu ekskurziju koju u okviru …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *