Početna / DOGAĐAJI / Uređen prostor oko Etno kuće u MZ „Petrovac“

Uređen prostor oko Etno kuće u MZ „Petrovac“

U saradnji JKP „Komunalac“, Odeljenja za zaštitu životne sredine, Odeljenja komunalne policije i kompanije PVV uređena je javna površina u mesnoj zajednici Petrovac i oko etno kuće „Petrovac“.

Uklonjeno je visoko i nisko rastinje, popravljen je i ofarban mobilijar, uklonjen je komunalni otpad.

Član Saveta mesne zajednice Petrovac, Darko Georgijev ovom prilikom je istakao da od malih nogu treba edukovati decu kako da se odgovorno ponašaju prema svom okruženju.

„Selo Petrovac 12 km udaljeno je od Leskovca. Ovo mesto karakteriše poseban geografski položaj. Danas se ovde nalazimo povodom akcije uređenja i čišćenja javne površine, pored etno kuće i izgradnje okretnice na ulazu u Petrovac. Zdrava životna sredina zdrava je za razvoj i život svakog sela. Ovom prilikom apelujem da se sva deca edukuju od strane roditelja, da uče kako se da ponašaju prema svojoj životnoj sredini,“ – zahvalivši se nadležnim institucijam i gradonačelniku Cvetanoviću na podršci.

Da podsetimo, leskovačko selo Petrovac dobilo je novu etno-kuću 2016. godine , u koja je u funkciji turističkog info-centra.

Izgradnja ovog objekta, deo je projekta „Jačanje seoskog turizma“, podržanog od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija sa 5 miliona dinara.

Ekološka zdrava etno-kuća u Petrovcu, izgrađena je od drveta i prirodnih materijala, a karakteriše je laka konstrukcija, dobra termička izolacija sa velikim uštedama u troškovima grejanja. Ovaj montažni objekat izgradila je firma “Domtera”, a vrednost investicije je 2,5 miliona dinara. Opremanje etno-kuće pomogla je i leskovačka Ustanova za odrasle i starije na taj način što je donirala deo nameštaja. Selo Petrovac od Leskovca je udaljeno 12 kilometara, a po svojoj lepoti se izdvaja od ostalih u ovom kraju.

Pogledaj takodje

U sredu bez struje deo Lebana

Operator distributivnog sistema „EPS Distribucija“, Ogranak „Elektrodistribucija Leskovac“, pogon Lebane, obaveštava korisnike distributivnog sistema da …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *