hotel bell

UPOZORAVAJUĆE SLIKE: Vojska Srbije priprema Halu 1 Beogradskog sajma – 3.000 kreveta za lakše obolele od Korona virusa

Vojska Srbije počela je danas opremanje hale 1 Beogradskog sajma sa 3.000 kreveta i ostalom potrebnom opremom za smeštaj lakše obolelih od Korona virusa ukoliko to bude potrebno.

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin obišao je danas u Hali 1 Beogradskog sajma pripadnike tog ministarstva i Vojske Srbije koji su angažovani na postavljanju 3.000 kreveta namenjenih za smeštaj lica sa simptomima virusne infekcije COVID-19.

U saopštenju tog ministarstva navodi se da je Vulin, koji se sa članovima Kolegijuma uključio u lance koji su formirani kako bi se što pre istovarili vojnički kreveti, istakao da VS obavlja sve svoje zadatke, u skladu sa naređenjima dobijenim od vrhovnog komandanta Vojske Srbije, Kriznog štaba Vlade, stručnjaka i stručnog tima.

Prema njegovim rečima, na Sajam će doći i stručnjaci iz Kine da bi procenili kako to sve izgleda i da li je potrebno nešto promeniti ili dodatno uraditi.

Kao Vojska Srbije bićemo spremni da izađemo u susret svakoj potrebi i da obezbedimo sve što je potrebno da bi se ovde lečili ljudi. Isto što radimo ovde, spremni smo da učinimo i u bilo kom gradu u Srbiji, u skladu sa potrebama i nalozima Kriznog štaba Vlade Srbije, poručio je Vulin.

Ministar je ponovio da je Vojska Srbije dovoljno spremna, organizovana i brojna da može da izađe u susret svakoj potrebi našeg stanovništva.

On je objasnio da će Vojska obezbeđivati i ovaj objekat na Sajmu ukoliko bude potrebno, kao i svaki drugi u kome se u karantinu nalaze naši građani, kao što obezbeđuje i sve migrantske kampove, značajne zdravstvene ustanove i granične prelaze.

U Hali 1, gde je u toku postavljanje kreveta, jedinice ABHO izvršile su preventivnu dezinfekciju prostora, navodi se u saopštenju.

Check Also

Zašto su preklopni pametni telefoni odlični za gejming

U poslednjih nekoliko godina, svet mobilnog gejminga svedočio je izuzetnoj evoluciji, delimično vođenoj pojavom preklopnih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *