Home / DOGAĐAJI / UPIS U SREDNJE ŠKOLE: U Jablaničkom okrugu 705 slobodnih mesta posle 1. kruga, najviše u gimnazijama – Pogledajte kompletan spisak
hotel bell

UPIS U SREDNJE ŠKOLE: U Jablaničkom okrugu 705 slobodnih mesta posle 1. kruga, najviše u gimnazijama – Pogledajte kompletan spisak

Ministarstvo prosvete objavilo je liste upisanih srednjoškolaca, a sutra počinje i drugi krug upisa.

Posle 1. kruga u srednjim školama u Jablaničkom okrugu ostalo je 705 slobodnih mesta.

Najviše slobodnih mesta po smerovima je u Gimnaziji Leskovac i to na prirodno-matematičkom i društveno – jezičkom smeru, dok je za upis u IT odeljenje ove godine bilo potrebno više bodova nego ranijih godina. Po ukupnom broju slobodnih mesta posle 1. kruga u vrhu su i gimnazije iz Vlasotinca i Lebana, ali po pravilu ove škole u drugom upisnom krugu popune sva ili skoro sva mesta.

Sva mesta u 1. krugu upisa popunjena su Ekonomskoj i Medicinskoj školi, dok je u Tehničkoj školi Rade Metalac ostalo još samo 5 slobodnih mesta na smeru Tehničar za industrijsku robotiku.

U prilogu su tabele sa sajta Ministarstva prosvete na kojima možete da vidite i minimalan broj bodova koji je bio neophodan za upis u 1. krugu na smerove na kojima još uvek ima slobodnih mesta.

Check Also

Prodat leskovački “Graditelj“ na današnjem javnom nadmetanju

Kako je za Dnevnik juga, u kratkoj izjavi, ne želeći da krši zakonsku proceduru, rekao …

Оставите одговор